T:"Potomkowie Józefy i Michała Skrobiszów"
Witam
Poszukuję informacji o rodzinie Józefy i Michała Skrobiszów.
Mam bardzo nie wiele informacji na temat ich rodziny. Wiem tylko, że mieli prawdopodobnie 5 dzieci: 2 córki ( jedna była panną Julia lub Julianna, a druga prawdopodobnie po mężu Jankowska?) oraz 3 synów ( Jana, żona Adamina; Stanisława - miał 4 dzieci oraz nieznanego z imienia).
Liczę na jakąkolwiek pomoc.
Skrobisz Michał i Józefa, potomkowie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
joanna_skrobisz
Michal Skrobisz
Witam,
moj pradziadek Ludwik Skrobisz mial brata Michala Skrobisza. Pochodzili z Grodziska kolo Radoszyc., Konskie. Ich rodzice to Franciszek Skrobisz i Marianna z domu najprawdopodobniej Świercz, ur. w 1845. Mieli 3 synow: mojego pradziadka Ludwika, Michala i Jozefa oraz corki Jadwige, Antonine.
Corka Michala Skrobisza - ciotka Julka- tak nazywana przez wszystkich, mieszkala przez jakis czas w Anglii. Byla panna. Wysylala swojemu kuzynowi, a mojemu ciezko choremu dziadkowi zastrzyki, lekarstwa. pozniej wrocila do Polski.
Pozdrawiam
J.Cz.
moj pradziadek Ludwik Skrobisz mial brata Michala Skrobisza. Pochodzili z Grodziska kolo Radoszyc., Konskie. Ich rodzice to Franciszek Skrobisz i Marianna z domu najprawdopodobniej Świercz, ur. w 1845. Mieli 3 synow: mojego pradziadka Ludwika, Michala i Jozefa oraz corki Jadwige, Antonine.
Corka Michala Skrobisza - ciotka Julka- tak nazywana przez wszystkich, mieszkala przez jakis czas w Anglii. Byla panna. Wysylala swojemu kuzynowi, a mojemu ciezko choremu dziadkowi zastrzyki, lekarstwa. pozniej wrocila do Polski.
Pozdrawiam
J.Cz.
Michal Skrobisz
Tak, tak to ta sama gałąź! Moja babcia ma nawet zdjęcie ciotki Julki. Bardzo proszę odezwać się na email matusiakmarcin@vp.pl
Pozdrawiam
Marcin Matusiak
Pozdrawiam
Marcin Matusiak