Archiwum Diecezjalne Warszawsko-Praskie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Szukam metryki ślubu i aktu zgonu
Bardzo prosze o sprawdzenie w Archiwum DecezjiWarszawsko-Prasjiej ,czy Adolf Mroczek s.Paulina i Justyny ur. w 1898 Mroczki zawarł związek małzeński z wiktorią w dniu 25.10.1925 w Warszawie w kościele Matki Bozej Loretańskiej na Pradze. Czy jest jakaś wzmianka ze zmarL-zginął w we wrzesniu 1939r. Stenia
Re: Archiwum Diecezjalne Warszawa - Praga
Witam serdecznie,
Czy AD-WP działa podobnie jak Archiwa Państwowe? Tj. czy jest możliwość zlecenia im krótkiej, odpłatnej kwerendy drogą e-mailową?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Czy AD-WP działa podobnie jak Archiwa Państwowe? Tj. czy jest możliwość zlecenia im krótkiej, odpłatnej kwerendy drogą e-mailową?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
-
Dylewski_Adam

Re: Archiwum Diecezjalne Warszawa - Praga
Jakie są godziny pracy archiwum we wtorki, czy ktoś wie? Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pracownia czynna jest we wt w godz. 10.00-13.00.
Archiwalia udostępnia się po dopełnieniu formalności wynikających z regulaminu - http://www.diecezja.waw.pl/1751
Pozdrawiam,
J. Okulus
Archiwalia udostępnia się po dopełnieniu formalności wynikających z regulaminu - http://www.diecezja.waw.pl/1751
Pozdrawiam,
J. Okulus
"Nie podam ręki nikomu kto nie wie jak jego prababka z domu" - M. Wańkowicz
-
zawadzka.jolanta

-
Gromadka_Tomasz

-
zawadzka.jolanta

Archiwum Diecezjale Warszawsko-Praskie
Witam serdecznie
czy może ktoś wybiera się do Archiwum. Stanąłem w poszukiwaniach, a obowiązki nie pozwalają mi w najbliższym czasie wybrać się osobiście do Archiwum.
Jeżeli znalazł by się ktoś życzliwy to poszukuję informacji na temat Grzegorza Goździka Parafia Kołbiel rok urodzenia ok. 1737, zgon 1812 mam potwierdzony aktem.
dziękuję za zainteresowanie i ewentualną pomoc.
Piotr
czy może ktoś wybiera się do Archiwum. Stanąłem w poszukiwaniach, a obowiązki nie pozwalają mi w najbliższym czasie wybrać się osobiście do Archiwum.
Jeżeli znalazł by się ktoś życzliwy to poszukuję informacji na temat Grzegorza Goździka Parafia Kołbiel rok urodzenia ok. 1737, zgon 1812 mam potwierdzony aktem.
dziękuję za zainteresowanie i ewentualną pomoc.
Piotr
- WaldemarChorążewicz

Archiwum Diecezjale Warszawsko-Praskie
Zamów skan metryki w archiwum.
Koszt wynosi ok.5 zł
Waldemar
Koszt wynosi ok.5 zł
Waldemar
- Nowik_Andrzej