Geneteka - nasze wspólne dzieło
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- bozenabalaw

Geeteka nasze wspolne dzieło
Dla jasności podaję Sokolniki obecnie Ukraina przed wojną d.Małopolska Wschodnia (Podole) . Pozdrawiam Bożena
Witajcie
poszukuję osoby do zindeksowania ślubów Gminy Radomsko spisanych przeze mnie z rejestów rocznych za lata 1816, 1817, 1818 razem okolo 180 slubów. Szkoda zeby czekały az znajde czas. Spisane pismem odręcznym dużymi literami i obiecuję korektę.
Chetna osoba proszona jest o zgoszenie sie na mój emailowy adres.
Złosiły sie 3 osoby , wybrałem jedna przesłałem skany ii czekamy na rezultaty
poszukuję osoby do zindeksowania ślubów Gminy Radomsko spisanych przeze mnie z rejestów rocznych za lata 1816, 1817, 1818 razem okolo 180 slubów. Szkoda zeby czekały az znajde czas. Spisane pismem odręcznym dużymi literami i obiecuję korektę.
Chetna osoba proszona jest o zgoszenie sie na mój emailowy adres.
Złosiły sie 3 osoby , wybrałem jedna przesłałem skany ii czekamy na rezultaty
Ostatnio zmieniony wt 07 kwie 2009, 09:20 przez hykiel, łącznie zmieniany 1 raz.
- mariola0711

Panie Leszku!
Bardzo przepraszam.Wysłałam indeksy zgonów i wprowadziłam Pana w błąd bo nie dopisałam, że poprawka dotyczy aktu URODZENIA nr 60 rok 1855 Kostrzyn. Tam wpisałam pomyłkowo Wróblewicz Franciszka zamiast Franciszek. Akt zgonu nr63 ma być też Franciszek i dotyczy właśnie tego samego Franciszka. Jeszcze raz przepraszam za nieporozumienie, bo widzę, że już Pan poprawił przyjmując iż pomyliłam nr. Pozdrawiam serdecznie Bożena
Bardzo przepraszam.Wysłałam indeksy zgonów i wprowadziłam Pana w błąd bo nie dopisałam, że poprawka dotyczy aktu URODZENIA nr 60 rok 1855 Kostrzyn. Tam wpisałam pomyłkowo Wróblewicz Franciszka zamiast Franciszek. Akt zgonu nr63 ma być też Franciszek i dotyczy właśnie tego samego Franciszka. Jeszcze raz przepraszam za nieporozumienie, bo widzę, że już Pan poprawił przyjmując iż pomyliłam nr. Pozdrawiam serdecznie Bożena
Potrzebuję rady doświadczonych genealogów.
Aktualnie przeczesuję księgi metrykalne parafii Warka od 1823 r. Spisuje - zamawiam zdjęcia numeryczne - metryk urodzeń, ślubów i zgonów członków rodu mojego męża. Oczywiście jak to skończę to mam zamiar umieścić indeks (rodu) w genetece.
Przepraszam za naiwne pytanie: - Czy powinnam przy okazji coś więcej robić?
Może jeszcze jakieś inne rady bym mogla maksymalnie wykorzystać dostęp do ksiąg i czas jaki temu poświęcam.
Aktualnie przeczesuję księgi metrykalne parafii Warka od 1823 r. Spisuje - zamawiam zdjęcia numeryczne - metryk urodzeń, ślubów i zgonów członków rodu mojego męża. Oczywiście jak to skończę to mam zamiar umieścić indeks (rodu) w genetece.
Przepraszam za naiwne pytanie: - Czy powinnam przy okazji coś więcej robić?
Może jeszcze jakieś inne rady bym mogla maksymalnie wykorzystać dostęp do ksiąg i czas jaki temu poświęcam.
O taką informację mi chodziło. Dziekuje za odpowiedź. Przeczytała też instrukcję jak nalezy przygotować plik do geneteki. Oczywiście włączę swoją cząstkę pracy w tworzenie takiego indeksu, bo uważam, ze jest bardzo potrzebny.eliza1952 pisze:Witam
W genetece umieszczamy zindeksowane wszystkie akty znajdujące się w księdze to znaczy wszystkie nazwiska z danego roku a nie tylko własną rodzinę
pozdrawiam Eliza
Pozdrawiam
Jadwiga Piwońska
Przy indeksowaniu Książ Wielki zgony 1819-1825 r pomyłkowo wpisałam rok 1882 a powinien być rok 1822 r.Wysłałam poprawiony plik dwa dni temu.
Pozdrawiam
Wioletta
Pozdrawiam
Wioletta
Pozdrawiam
Wioletta
SZukam
Schiedel, KAźmierczak, Włodarczyk/Włodarek, Śniatecki, Kołtonowski, Herman, Bona,Ciuruś, Kubiak,Pawlak,Chroblik,Łakomy,Schubert
Cielcza,Mieszków,Wiataszyce, Wilkowyja,Szczury,JArocin, Kujawsko Pomorskie
Wioletta
SZukam
Schiedel, KAźmierczak, Włodarczyk/Włodarek, Śniatecki, Kołtonowski, Herman, Bona,Ciuruś, Kubiak,Pawlak,Chroblik,Łakomy,Schubert
Cielcza,Mieszków,Wiataszyce, Wilkowyja,Szczury,JArocin, Kujawsko Pomorskie
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
- Małgorzata_Olewnik

Witaj Leszku!
Proszę o poprawki,odnośnie moich indeksacji.
Łopiennik-S-1850-1910,dodaj-rzym.kat.
Łopiennik- Unici-D-dodaj zg.od 1820-1844,do 1845-1860.
Łopiennik-rzym.kat.są zgony zindeksowane od 1850-1869 i od 1876-1884,po miedzy wysłałam dawno(jeśli trzeba to powtórzę) i po 1885 r.,również wysłałam.
Pozdrawiam serdecznie.
Gośka.
Proszę o poprawki,odnośnie moich indeksacji.
Łopiennik-S-1850-1910,dodaj-rzym.kat.
Łopiennik- Unici-D-dodaj zg.od 1820-1844,do 1845-1860.
Łopiennik-rzym.kat.są zgony zindeksowane od 1850-1869 i od 1876-1884,po miedzy wysłałam dawno(jeśli trzeba to powtórzę) i po 1885 r.,również wysłałam.
Pozdrawiam serdecznie.
Gośka.
-
Barbara_Kubcka

- cisowianka20

- cisowianka20