Nazwisko: Goluch
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=19123&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
pruszynska_ki

Witam, w moim drzewie rodzinnym pojawia się nazwisko Goluch z Żyrzyn są to Jan i Józefa zd. Olszak oraz ich dziewięcioro dzieci. Małżeństwo zawarte w XIXw.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam,
u mnie występują: Ewa Goluch (ok. 1810-1850) mąż Filip Rybak, jej rodzice Jan Goluch (?) i Agnieszka ....(?). Wszyscy z par. Żyrzyn.
Możesz przybliżyć dane o ślubie Jana. Czy może to być jego drugi ślub?
Pozdrawiam, Jola
u mnie występują: Ewa Goluch (ok. 1810-1850) mąż Filip Rybak, jej rodzice Jan Goluch (?) i Agnieszka ....(?). Wszyscy z par. Żyrzyn.
Możesz przybliżyć dane o ślubie Jana. Czy może to być jego drugi ślub?
Pozdrawiam, Jola
-
pruszynska_ki

Re: Nazwisko: Goluch
Małżeństwo zostało zawarte w 1878. Posiadam akt ślubu, lecz nie potrafię go przetłumaczyć (akt nr 30 https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... -172235-94 ).
Dla Twojej Ewy Goluch znalazłam akt ślubu i akt zgonu, ale pewnie jesteś już w ich posiadaniu.
Dla Twojej Ewy Goluch znalazłam akt ślubu i akt zgonu, ale pewnie jesteś już w ich posiadaniu.
Nazwisko Goluch jest bardzo popularne w tej parafii.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
Nie mam aktu ślubu z 1826r, gdzie go znalazłaś? Jeśli możesz, proszę prześlij mi skan na PW.pruszynska_ki pisze:Małżeństwo zostało zawarte w 1878. Posiadam akt ślubu, lecz nie potrafię go przetłumaczyć (akt nr 30 https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... -172235-94 ).
Pozdrawiam, Jola