Familysearch - Polska, dostęp do ksiąg 1600-1950

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen

Meduza

Sympatyk

Post autor: Meduza »

Witam Poszukuję informacji o rodzinie Gising , Gissing , Gisyng zamieszkałej w Warszawie .w latach 1880-1970 Znalazłam Gising - ów warszawskich urodzonych w parafii Wszystkich Świętych w latach 1887 - 1896 . Wiem , że było jeszcze kilkoro dzieci z małżeństwa Władysława Gising i Marianny Stef. z domu Nowakowskiej Posiadam nekrologi żon i mężów tych dzieci , ale nie mogę dopasować, bez aktów małżeństwa .Znalazłam nekrolog Bolesławy Gissing z domu Poniatowska zmarła 27.03.1954 w Warszawie , żona Antoniego Gisynga znalazłam nekrolog ich syna Kazimierz Gissing zmarłego dnia 27.03.1970 wiem , że było kilkoro dzieci z tego małżeństwa , mam akta urodzenia 6 dzieci Bolesławy i Antoniego Gissingów z Ostrowi Mazowieckiej . ( to jest rodzeństwo mojej prababci ) pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Mirek.Kozak »

co ma do tego temat postu:

Familysearch- Polska, dostep do ksiag 1600-1950
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Meduza

Sympatyk

myślałam , ze może tam znajdę akta zgony do 1950 roku ..pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

Meduza pisze:myślałam , ze może tam znajdę akta zgony do 1950 roku ..pozdrawiam Anna
Z Warszawy na familysearch jest dostepne tylko to:

https://familysearch.org/search/image/i ... %3D2115410
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Meduza

Sympatyk

Dziękuję :) , pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
benyzet

Sympatyk

Post autor: benyzet »

Witam serdecznie. Przepraszam,że nie za bardzo w temacie,ale czy ktoś się orientuje co oznacza przy zamówieniu mikrofilmu u Mormonów zmiana statusu na SHIPPED? Wydaje mi się,że "wysłanie" a jeśli tak to ile czasu mija od takiego wysłania do dostarczenia do Centrum Historii Rodziny? Dziekuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.Grzegorz
Z pozdrowieniami Grzegorz
--------------------------------------------------
Szukam informacji o Jerzym Tadeuszu ( Teodorze) Zarzyckim ur. 1745-1760. Legitymował się w Haliczu w 1782 roku.
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

benyzet pisze:Witam serdecznie. Przepraszam,że nie za bardzo w temacie,ale czy ktoś się orientuje co oznacza przy zamówieniu mikrofilmu u Mormonów zmiana statusu na SHIPPED? Wydaje mi się,że "wysłanie" a jeśli tak to ile czasu mija od takiego wysłania do dostarczenia do Centrum Historii Rodziny? Dziekuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.Grzegorz
Filmy sa wysylane z Niemiec na prywatny adres administratora Centrum.
Shipped oznacza, ze film juz zostal wyslany i w ciagu 2-3 dni bedzie u administratora, albo juz u niego jest.
Kiedy bedzie w Centrum do przegladania - to juz zalezy od administratora, kiedy go tam dostarczy.

Dlatego wczesniej warto zglosic fakt zamowienia filmu w centrum do ktorego film zamowilismy - podajac co najmniej numer filmu i swoje namiary.
Awatar użytkownika
benyzet

Sympatyk

Dziękuję za odpowiedź MirQ. Pozdrawiam. Grzegorz
Szukam informacji o Jerzym Tadeuszu ( Teodorze) Zarzyckim ur. 1745-1760. Legitymował się w Haliczu w 1782 roku.
Awatar użytkownika
benyzet

Sympatyk

Witam. To jeszcze raz ja. Mam pytanie do Ciebie Mirq ,bo widzę,że jesteś biegły w CHR. Tu wkleję fragment z katalogu Mormonów......
Index of births 1840-1945 -- Index of deaths 1900-1940 -- Births (Bybło) 1900-1915 -- Births (Chochoniów) 1900-1915 -- Births (Jabłonów) 1900-1915 -- Births (Konkolniki) 1900-1915 -- Births (Słoboda) 1900-1915 -- Births (Zagórze) 1900-1915 -- Births (Słoboda) 1916-1925
Co oznacza index of births i index of deaths? Co mogą zawierać te indeksy? Dotyczą parafii Konkolniki. Dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam Grzegorz.
Haponiuk_Daniel

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Haponiuk_Daniel »

U mnie był to alfabetyczny spis osób urodzonych/zmarłych w tych latach :P

Pozdrawiam

Daniel
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Grzegorzu,
dopóki nie przejrzysz mikrofilmu (lub ktoś inny i podzieli się wiedzą), to trudno być pewnym co do jego zawartości.
Ze względu na nazewnictwo, przypuszczam, że może chodzić o spisy ochrzczonych/pogrzebanych za dane lata. To tak na 90%, bo czasem i nazewnictwo błędne ;)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
benyzet

Sympatyk

Ok. rozumiem.Dzieki za odpowiedzi. Tak tylko pytam,ponieważ akurat ten mikrofilm jest w CHR we Wrocławiu i nie muszę go zamawiać a drugi już "shipped". Mam nadzieję,że dzieki temu wzbogaci sie moje drzewo o następne fakty.
Pozdrawiam serdecznie Grzegorz :D
tomekpn

Sympatyk
Mistrz

Post autor: tomekpn »

Czy ktoś wie, dlaczego z familysearch zniknęły skany z Diecezji Lubelskiej ?
Pozdrawiam
Tomek
mmoonniiaa

Sympatyk
Ekspert

Post autor: mmoonniiaa »

Tomku,
nie zniknęły, są: https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1867931

Pozdrawiam,
Monika
tomekpn

Sympatyk
Mistrz

Post autor: tomekpn »

No tak... Z Twojego linku działa, ale na stronie FS go nie widzę... W każdym razie dziękuję :-)
Pozdrawiam
Tomek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”