dziękuję:k:
pozdrawiam
Włodek
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Niestety Aneto wyszukiwania po imieniu nie będzie w Genetece w najbliższym czasie. Cały czas walczę, żeby te wszystkie portale szybko działały. Obecnie nasza baza danych obsługuje 24mln zapytań na dobę co daje średnio 1mln na godzinę. Większość z tych 24mln przypada na godziny dzienne i wieczorne. Przy takiej ilości jedna zdawałoby się prosta zmiana potrafi zabić wszystkie portale.Kaczmarek_Aneta pisze:A ja jeszcze zapytam, czy byłaby możliwość zawężenia wyszukiwania po imieniu?

W sumie myślałam nawet nie o dodatkowej funkcjonalności, która wymagałaby jakiejś przebudowy Geneteki, ale np. o umożliwieniu sortowania wg nagłówków, bo tak jak domyślnie w moim przykładzie:sebastian_gasiorek pisze:Niestety Aneto wyszukiwania po imieniu nie będzie w Genetece w najbliższym czasie. Cały czas walczę, żeby te wszystkie portale szybko działały. Obecnie nasza baza danych obsługuje 24mln zapytań na dobę co daje średnio 1mln na godzinę. Większość z tych 24mln przypada na godziny dzienne i wieczorne. Przy takiej ilości jedna zdawałoby się prosta zmiana potrafi zabić wszystkie portale.Kaczmarek_Aneta pisze:A ja jeszcze zapytam, czy byłaby możliwość zawężenia wyszukiwania po imieniu?