Jaka jest szansa na identyfikacje osób na zdjęciach?

Pomoc w odczytaniu starych fotografii.. Galerie zdjęć; Jak zrobić zdjęcie dokumentów: Księgi metrykalne, mikrofilmy ; Poradnik.., sprzęt fotograficzny...

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

MagdalenaChru

Sympatyk

Post autor: MagdalenaChru »

Witam,
udało mi się uzyskać kilka zdjęć z archiwum rodzinnego babci, ale jest pewien znaczący problem,ponieważ babcia nie jest w stanie powiedzieć kto jest na tych zdjęciach. Na fotografiach nie ma dat, nie ma pieczątek z zakładów fotograficznych. Nawet nie wiem czy na zdjęciach są tylko krewni, czy może bliska rodzina.
Jaka jest szansa na identyfikacje osób na tych zdjęciach?
Mogę jeszcze popytać się rodziny, ale jak do tej pory nikt nie był w stanie odpowiedzieć na moje pytania.
Awatar użytkownika
magda_lena

Sympatyk
Legenda

Post autor: magda_lena »

Kilka dni temu był podany na forum ten link https://www.facebook.com/pages/Kto-Jest ... 35?fref=ts może tam spróbuj?

Czasem pomaga też przypadek.
Odwiedzam koleżankę mojej mamy, starszą Panią, i pewnego razu, bedąc u niej , poznałam osobę, która chodziła z moją mamą do klasy. A że mam zdjęcia klasowe mamy, zamierzam się z nimi wybrać do tej osoby, celem identyfikacji, bo na razie wiem tylko, która to moja mama.
Tę koleżankę mamy też zamierzam zapytać o zdjęcia, których nie umiem zidentyfikować.

Czasem pomaga porównanie z innymi zdjęciami. Drogą porównania doszłam do tego, że na zdjęciu są siostra i kuzynka mojej babci, w młodości (żadnej z nich nie pamiętam).

Ale mam też duzo takich, na których nie wiem, kto jest i zapewne nigdy się nie dowiem :(

Innych pomysłów nie mam.
Pozdrawiam, Magdalena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fotografie, Galerie zdjęć, Jak fotografować dokumenty”