Nazwisko: Konarzewski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=11070&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 3 times

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Witaj Krzysztofie!

Przeczytałam twój post, ale teraz, gdy odpisuję, nie wyświetla się. Wspomniałeś o swojej linii Konarzewskich rodem z Konarzewa (którego ?) z par. Gołymin: Wojciechu ur. 1747 i jego synu Pawle Konarzewskim 1809-1867. Nie widziałam ich akt metrykalnych w tej parafii, a wskazane lata są zindeksowane w genetece.

Podaj, proszę, więcej szczegółów, a przede wszystkim żony i ich nazwiska rodowe, w której parafii, czy parafiach zawierali związki małżeńskie, gdzie rodziły się ich dzieci? Łatwiej będzie coś znaleźć i ustalić.

Mam w drzewie wielu Konarzewskich, również wśród bezpośrednich przodków.

Pozdrawiam serdecznie.

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Awatar użytkownika
andrzej_debno

Sympatyk
Mistrz

Post autor: andrzej_debno »

Elu, a Konarzewscy z parafii Czyżew, Wysokie Mazowieckie?
Pozdrawiam
Andrzej
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 3 times

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Witaj Andrzeju!

Z tych akurat parafii, do tej pory, nie , ale przecież nigdy nie wiadomo, czy tam nie zawędrowali jacyś "moi". Kogo masz z parafii Czyżew i Wysokie Mazowieckie?

Pozdrawiam.

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Awatar użytkownika
andrzej_debno

Sympatyk
Mistrz

Post autor: andrzej_debno »

Andrzej Konarzewski ur. 1729 w Gumowie par. Czyżew, syn Tomasza i Justyny z Zawistowskich, żonaty z Petronelą z Szulborskich. Syn Adam urodził się w Janczewie Kawałkach w 1751 r.
Dziękuję za wiadomość
Andrzej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”