Nazwisko: Zajączkowski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=1924&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Witam. Ja również poszukuje potomków moich przodków o nazwisku Zajączkowski. Mój prapradziadek był Jan Zajączkowski ur. właśnie ok. 1840, miał na pewno syna Władysława urodzonego we Lwowie. Czy mówi to Pani coś?
Witam,
nazwisko Zajączkowski pojawia się w kręgu mojej rodziny, wśród osób powinowatych. Marian Zajączkowski, profesor gimnazjum w Brzesku i Jego synowie, czy jest to kierunek, który Panią interesuje?
nazwisko Zajączkowski pojawia się w kręgu mojej rodziny, wśród osób powinowatych. Marian Zajączkowski, profesor gimnazjum w Brzesku i Jego synowie, czy jest to kierunek, który Panią interesuje?
Witam. Szczerze mówiąc, nie wiem, gdyż właśnie nie wiem jak miało na imie rodzeństwo Władysława. Czy Marian Zajączkowski o którym Pani pisze , był synem Jana? Czy miał cos wspólnego ze Lwowem? Jak maja na imię synowie Mariana?
-
marcin.piepik

Witam. Znalazłem w albumie dziadka Władysława Zajączkowskiego - rok 1946 wieś Piotrowice Ziemie Odzyskane.
- Niewiadomski_Robert

U mnie wystepuja Michal i Felix Zajaczkowscy na przelomie xviii i xix w mieszczanie Zawichoscie, proweniencjii szlacheckiej (Felix byl Lawnikiem w tym miescie) obaj mieli corki: jedna (Konstancja Konstancja Zofia) wyszla za Andrzeja Wyszomierskiego z Nasielska, inna (Franciszka) za Karola Maximiliana Zagrodzkiego.
Robert
Robert
Witam, ja poszukuję informacji o Zajączkowskich z Nadyb, przesiedlonych na dolnyśląsk. Stanisław Zajączkowski 1910-1996, Ludwika Zajączkowska z d. Niebieszczańska 1910-2002, córka Jakuba Niebieszczańskiego i Marii z d. Brzozowska
Witam, ja poszukuję informacji o Zajączkowskich z terenów obecnej Białorusi. Wincenty Zajączkowski, wiem że w 1926 mieszkał w miejscowości Jabrowicze w powiecie Oszmiańskim.
Marianna Zajączkowska małżonka Konstantego Rakowskiego urodzonego 1832
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
Krawczyk_Jacek

Dzień dobry, często jeżdżę do miejscowości Roztoki, dekanat międzyleski, kotlina kłodzka i za sąsiada mam p. Stanisława Zajączkowskiego urodzonego we wsi Różanka. Z tego co się orientuję, to w te rejony przesiedlano całymi wsiami ze wschodniej Galicji.
Pozdrawiam Jacek
Pozdrawiam Jacek