Witam
Poszukuję informacji o przodkach Kazimierza Krawczyka i jego żony Marianny z Podgórkskich. Mieli oni córkę Mariannę ur. 31.01.1887 w Borkach (wtedy to było pod Radomiem, ale parafia św. Jana Radom). Marianna to moja prababcia.
Wiem, że Kazimierz (ur. ok. 1850) i Marianna (ur. ok. 1856/60) mieli też młodsze dzieci: Władysława ur. 1890, Stanisława ur. 1893 (w 1927 ożenił się on z Marianną Romańską, a w 1961 z Bronisławą Jaworską), Stefana ur. 1896 i Jana ur. 1900 (w 1930 ożenionego w Cerekwi z Zofią Kacprzak, a w 1953 z Marianną Okła z Lipowskich). Moja prababcia Marianna wyszła za Jana Kwaczyńskiego.
problem w tym, że w aktach z Radomia nie mogę znaleźć ani aktu ślubu Kazimierza Krawczyka i Marianny Podgórskiej, ani ich aktów urodzeń, a więc nie mam informacji o ich rodzicach.
Wiem, że mogą być w aktach meldunkowych, ale do Radomia pojadę dopiero w przyszłym roku. Może ktoś z odwiedzających forum ma te te informacje?
Krawczyk Kazimierz Radom Borki
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Słowiński_Marek

-
Słowiński_Marek

Witam
Pozwólcie Państwo, że jeszcze tu na forum podziękuję za pomoc jaką otrzymałem od Ryszarda. Umieszczając swój post miałem po prostu nadzieję, że u kogoś pojawiły się, poszukiwane przeze mnie osoby.
Okazało się, że można liczyć na o wiele większą pomoc i są osoby, takie jak Ryszard, które bezinteresownie potrafią takiej pomocy udzielić. To bardzo budujące. Jeszcze raz zatem dziękuję i pozdrawiam
Marek Słowiński
Pozwólcie Państwo, że jeszcze tu na forum podziękuję za pomoc jaką otrzymałem od Ryszarda. Umieszczając swój post miałem po prostu nadzieję, że u kogoś pojawiły się, poszukiwane przeze mnie osoby.
Okazało się, że można liczyć na o wiele większą pomoc i są osoby, takie jak Ryszard, które bezinteresownie potrafią takiej pomocy udzielić. To bardzo budujące. Jeszcze raz zatem dziękuję i pozdrawiam
Marek Słowiński