Archiwum Państwowe w Radomiu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sawicki_Julian

Witam, podziękowania wielkie należą się tym co fotografują, indeksują i podają metryki nam do poszukiwań wygodnie w domu. Ciesze się Marcin ze Ci pomogłem, jak coś jeszcze potrzeba z tłumaczeniem z rosyjskiego lub łaciny to w domu powoli da się to przetłumaczyć. Czekam też na wiadomości, może jakieś masz stare zdjęcia, lub dokumenty ( dla mnie ksero lub skan ) o Sawickich i pokrewnych i co mówili starsi ludzie na temat Sawickich, może być to ciekawe, adres mój już masz powyżej podany ; pozdrawiam - Julian
Witam,
zwracam się z ogromną prośba o sprawdzenie w Parafii Mniszek w latach 1844-1854 czy występuje akt małżeństwa Wawrzyńca Sadkowskiego z Dorotą Sobota (Sobol) lub akt urodzenia dziecka z tego małżeństwa.
Czy ktoś wie czy w Parafii Mniszek znajdują się księgi starsze niż 1810 rok?
Czy na famillyserch jest parafia Mniszek bo nie mogę znaleźć?
Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo proszę o pomoc.
zwracam się z ogromną prośba o sprawdzenie w Parafii Mniszek w latach 1844-1854 czy występuje akt małżeństwa Wawrzyńca Sadkowskiego z Dorotą Sobota (Sobol) lub akt urodzenia dziecka z tego małżeństwa.
Witam,
tak się składa, że zamówiłem mikrofilm u Mormonów z parafii Mniszek z lat 1848-1865. Proszę się skontaktować ze mną na mój e-mail prywatny.
Pozdrawiam,
jackun
tak się składa, że zamówiłem mikrofilm u Mormonów z parafii Mniszek z lat 1848-1865. Proszę się skontaktować ze mną na mój e-mail prywatny.
Pozdrawiam,
jackun
lukasso pisze:Witam,
- ZYBURA_MARIA

Witam!
Bardzo proszę osoby odwiedzające AP Radom o pomoc w odszukaniu i zdjęcie Aktu Ślubu z Parafii Rudlice m.Skrzynno- Franciszek Strycharek s.Błażeja(ur.9.01 1887r.Skrzynno) i Katarzyna Kawecka c.Telesfora(ur.11.10.1896-Skrzynno)Ślub zawarli 1912,1913? Pierwszy syn rodzi się 1 list.1914r.
Pozdrawiam serdecznie i bardzo proszę o pomoc.
Maria
Bardzo proszę osoby odwiedzające AP Radom o pomoc w odszukaniu i zdjęcie Aktu Ślubu z Parafii Rudlice m.Skrzynno- Franciszek Strycharek s.Błażeja(ur.9.01 1887r.Skrzynno) i Katarzyna Kawecka c.Telesfora(ur.11.10.1896-Skrzynno)Ślub zawarli 1912,1913? Pierwszy syn rodzi się 1 list.1914r.
Maria
-
Worwąg_Sławomir

Tu są Rudlice m.in. z tego zakresu:ZYBURA_MARIA pisze:Witam!
Maria
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... %3D2115410
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
Witam!
Jeszcze raz do Maria-
Sławek dał Ci bardzo dobre namiary,
-a ja pofatygowałem się i pod pozycję: Częstochowa- Łódź- Rudlice-małżeństwa- 1903/23- rok 1913 - strona spisu 194- poz 42 - widnieje szukany akt pod nr, 28, a który w całości jest opisany na stronie 172.
Proszę iść na w/w pozycje i ... gotowe.
Dodam, że w roku 1914 - str 195 - akt 1- jest także akt ślubu - Strycharek Jan .
Temat uważam za zamknięty.
Pozdrawiam - Rysiek
Jeszcze raz do Maria-
Sławek dał Ci bardzo dobre namiary,
-a ja pofatygowałem się i pod pozycję: Częstochowa- Łódź- Rudlice-małżeństwa- 1903/23- rok 1913 - strona spisu 194- poz 42 - widnieje szukany akt pod nr, 28, a który w całości jest opisany na stronie 172.
Proszę iść na w/w pozycje i ... gotowe.
Dodam, że w roku 1914 - str 195 - akt 1- jest także akt ślubu - Strycharek Jan .
Temat uważam za zamknięty.
Pozdrawiam - Rysiek
- ZYBURA_MARIA

-
Wojciechowska_Ewka

Witam,
Bardzo proszę o pomoc - w Archiwum Państwowym w Radomiu są aneksy z roku 1923 z parafii Przybyszew - poszukuję aneksów do związku małżeńskiego zawartego 16 września 1923r. Jana Edmunda Monkiewicza z Jadwigą Heleną Błażewicz. W szczególności bardzo zależy mi na aktach urodzenia (chrztu) młodych (zdjęciach, xero, skan - nie wiem jakie są możliwości). Podaję sygnaturę za SZWA: jednostka aktowa 58//154/0/A013. Pokryję wszelkie koszty.
ewa
Bardzo proszę o pomoc - w Archiwum Państwowym w Radomiu są aneksy z roku 1923 z parafii Przybyszew - poszukuję aneksów do związku małżeńskiego zawartego 16 września 1923r. Jana Edmunda Monkiewicza z Jadwigą Heleną Błażewicz. W szczególności bardzo zależy mi na aktach urodzenia (chrztu) młodych (zdjęciach, xero, skan - nie wiem jakie są możliwości). Podaję sygnaturę za SZWA: jednostka aktowa 58//154/0/A013. Pokryję wszelkie koszty.
ewa
-
sebastian.skoczylas

Archiwum państwowe w Radomiu.
Mam mały dylemat, pierwszy problem sprawiło mi odnalezienie kategorii w której mogę to umieścić i nie jestem do niej pewien. Poszukuje osoby, , która korzysta z archiwum państwowego w Radomiu i byłaby na tyle uprzejma, że sprawdziłaby jedna malutka rzecz, czy w 1828/1826(nie jestem pewien) urodził się tam Błażej Badowski. Chętnie sam bym poszukał, lecz ogranicza mnie odległość od tej miejscowości i nie chciałbym przebyć takiej drogi na marne.
-
Sroczyński_Włodzimierz

"tam" tzn w samym Radomiu?
http://szukajwarchiwach.pl/58/156/0/1/s ... bJednostki
?
to ew. 1826 chyba tylko został do sprawdzenia, z tych wymagających wizyty
chyba, że nie chodzi o parafię Radom
http://szukajwarchiwach.pl/58/156/0/1/s ... bJednostki
?
to ew. 1826 chyba tylko został do sprawdzenia, z tych wymagających wizyty
chyba, że nie chodzi o parafię Radom
Bez PW. Korespondencja poprzez maila: