Pomoc w poszukiwaniu/ Archiwum Diecezjalne Płock
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- MDGralewski

Czy jest ktoś w stanie pomóc w poszukiwaniu aktu zgonu Antoniego Gralewskiego. Zmarł w Gąbinie miedzy rokiem 1804 a 1829. Może ktoś będzie pomocny.. kto bywa czasami w Archiwum Diecezjalnym w Płocku i zerknąłby na (Zgony/Rzymskokatolickie w Gąbinie) w tym przedziale czasowym? 1804 - 1829? Dla mnie niestety to duża wyprawa. Pozdrawiam.
Witaj ..... (nie podpisales sie wiec nie wiem jak sie zwrocic do Ciebie).
Czy ogladales to co jest w zasobach "szukajwarchiwach.pl" z Archiwum plockiego. Jest tam Gabin z wszystkimi metrykami od 1808 do 1825, wiec duzy zakres lat ktore Cie interesuja. Zacznij od tego ... bo jest tam jakis Antoni Gralewski, ale czy to ten ktorego poszukujesz ....
Pozdrawiam.
Elzbieta
Czy ogladales to co jest w zasobach "szukajwarchiwach.pl" z Archiwum plockiego. Jest tam Gabin z wszystkimi metrykami od 1808 do 1825, wiec duzy zakres lat ktore Cie interesuja. Zacznij od tego ... bo jest tam jakis Antoni Gralewski, ale czy to ten ktorego poszukujesz ....
Pozdrawiam.
Elzbieta
- MDGralewski

Witam, dziękuję z informację, ale przeszukiwałem już skany w szukaj w archiwach i nie znalazłem interesującej mnie osoby. Jeżeli chodzi o tego Antoniego, o którym Pani mówi to miał on 3 lata jak zmarł a mnie interesuje osoba dorosła, która w roku 1793 była Burmistrzem Gąbina. Pozdrawiam.
Wobec tego w AD juz zakres poszukiwan drastycznie ulegl zmniejszeniu: tzn 1804-1807 i 1826-1829 czyli tylko 8 lat zamiast 26 lat co dla osoby ktora bedzie chetna pomoc stanowi olbrzymia roznice. Pisze to, bo mysle, ze jesli ktos zobaczy, ze ma przejzec 26 rocznikow (czestokroc bez sumariuszy) to moze natychmiast sie zniechecic.
Pozdrawiam
Elzbieta
Pozdrawiam
Elzbieta
- MDGralewski

- MDGralewski

Ale może ktoś byłby pomocny w odszukaniu aktu urodzenia Floriana Gralewskiego, urodzonego w 1804 roku w Gąbinie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
krzysztofnawrocki
Witam.Szukam informacji na temat pradziadka Bolesława Nawrockiego ur.1884r a zmarłego w Warszawie 22.01.1924r.Mam akt zgonu z par.św.Barbary w Warszawie-wiem tyle,że był w szpitalu i zmarł.Nie wiem gdzie jest pochowany.Mieszkał w Zygmuntowie par.Opinogóra,powiat ciechanowski.Urodził się w miejscowości Łęki par.Pałuki.Może pan Przemek Kisielewski albo ktoś z par.Pałuckiej mógłby mi pomóc,będę wdzięczny ps.poszukuję też jego brata Jerzego wiem,że zginął pod Kijowem w kampanii Piłsudskiego w 1920r.Proszę też jak można o informację na temat rodziny Kuczyńskich z Pajewa par.Pałuki,wielkie dzięki
Oto mój e-mail: cristobal2@o2.pl-czekam na informacje.
Dzien dobry,
Bardzo prosilabym o sprawdzenie danych z aktu malzenstwa Jana RACHOCKIEGO i Anny GRYCZEWSKIEJ, rok 1849, parafia Sierpc, akt 27.
Bylabym niezmiernie wdzieczna za podanie imion rodzicow narzeczonych, wieku, itd.
Bardzo serdecznie dziekuje i pozdrawiam!
Kinga Vnuk
Bardzo prosilabym o sprawdzenie danych z aktu malzenstwa Jana RACHOCKIEGO i Anny GRYCZEWSKIEJ, rok 1849, parafia Sierpc, akt 27.
Bylabym niezmiernie wdzieczna za podanie imion rodzicow narzeczonych, wieku, itd.
Kinga Vnuk
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
Interesujace mnie nazwiska: Cisowski, Mendel, Kutynia, Rogozko, Czepielinda, Zak,
Kinga Vnuk (Cisowska)
Interesujace mnie nazwiska: Cisowski, Mendel, Kutynia, Rogozko, Czepielinda, Zak,
-
Romanowski_Piotr

W tej sprawie lepiej zwrócić się do Archiwum Państwowego w Płocku. W płockim AD w zasadzie nie udostępniają tych zasobów, dla których duplikaty są w A. Państwowym.vnukinga pisze:Dzien dobry,
Kinga Vnuk
Pozdrawiam,
Piotr
Re: Pomoc w poszukiwaniu/ Archiwum Diecezjalne Płock
Do MDGralewski.MDGralewski pisze:Czy jest ktoś w stanie pomóc w poszukiwaniu aktu zgonu Antoniego Gralewskiego. Zmarł w Gąbinie miedzy rokiem 1804 a 1829. Może ktoś będzie pomocny.. kto bywa czasami w Archiwum Diecezjalnym w Płocku i zerknąłby na (Zgony/Rzymskokatolickie w Gąbinie) w tym przedziale czasowym? 1804 - 1829? Dla mnie niestety to duża wyprawa. Pozdrawiam.
Nadal uparcie nie podpisuje sie Pan a milo by mi bylo jakos zwrocic sie do Pana
Czy interesuje Pana Kacper Gralewski z Gabina (rok 1824)?
Pozdrawiam
Elzbieta
- MDGralewski

Witam, tak, Kacper także mnie interesuje Pani Elżbieto.
Pozdrawiam, Daniel.
Pozdrawiam, Daniel.
Dziekuje Piotrze.
Pozdrawiam
Kinga Vnuk
Pozdrawiam
Kinga Vnuk
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
Kinga Vnuk (Cisowska)
- MDGralewski

Witaj, Jeżeli chodzi o Bolesława Nawrockigo to można sprawdzić w kancelarii Cmentarza Bródnowskiego, natomiast jeżeli został pochowany na Powązkach to nie będzie możliwości, ponieważ w czasie Powstania Warszawskiego uległ w dużej mierze zniszczenia i nie posiadają w kancelarii informacji o pochowanych przed II WŚ.krzysztofnawrocki pisze:Witam.Szukam informacji na temat pradziadka Bolesława Nawrockiego ur.1884r a zmarłego w Warszawie 22.01.1924r.Mam akt zgonu z par.św.Barbary w Warszawie-wiem tyle,że był w szpitalu i zmarł.Nie wiem gdzie jest pochowany.Mieszkał w Zygmuntowie par.Opinogóra,powiat ciechanowski.Urodził się w miejscowości Łęki par.Pałuki.Może pan Przemek Kisielewski albo ktoś z par.Pałuckiej mógłby mi pomóc,będę wdzięczny ps.poszukuję też jego brata Jerzego wiem,że zginął pod Kijowem w kampanii Piłsudskiego w 1920r.Proszę też jak można o informację na temat rodziny Kuczyńskich z Pajewa par.Pałuki,wielkie dzięki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Oto mój e-mail: cristobal2@o2.pl-czekam na informacje.
Pozdrawiam
Danielu, kiedys fotografowalam w AAD w Warszawie rozne dokumenty dotyczace kosciola gabinskiego. Bylo tego bardzo duzo i monotematyczne wiec zrobilam zdjecia tylko malej czesci w miare ciekawszych rekopisow. Moge Ci przeslac 4 str sprawozdania (z zebrania w 1824r) w kosciele paru wlascicieli okolicznych wiosek i obywateli miasta Gabina. Ciekawym jest tylko z ostatniej strony wlasnoreczny podpis Kacpra Gralewskiego. Jesli Cie to interesuje, napisz mi swoj adres mailowy na priv to Ci przesle.MDGralewski pisze:Witam, tak, Kacper także mnie interesuje Pani Elżbieto.
Pozdrawiam, Daniel.
Pozdrawiam.
Elzbieta
Witam!
Elżbieto, ja również byłbym zainteresowany tymi dokumentami z Gąbina. Moi przodkowie mieszkali w Stawie, Kamieniu i Topólnie parafii gąbińskiej, więc wszelkie informacje które mogą dotyczyć tamtych okolic a pośrednio moich przodków są dla mnie cenne.
Mój e-mail to: adam_mf(małpa)wp.pl
Oczywiście @ tam gdzie 'małpa'
Pozdrawiam,
Adam
Elżbieto, ja również byłbym zainteresowany tymi dokumentami z Gąbina. Moi przodkowie mieszkali w Stawie, Kamieniu i Topólnie parafii gąbińskiej, więc wszelkie informacje które mogą dotyczyć tamtych okolic a pośrednio moich przodków są dla mnie cenne.
Mój e-mail to: adam_mf(małpa)wp.pl
Oczywiście @ tam gdzie 'małpa'
Pozdrawiam,
Adam