Poszukuje ksiazki, .. Edward Likowski sufragan Poznański..

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Lipnik.F.Turas

Sympatyk

Poszukuje ksiazki, .. Edward Likowski sufragan Poznański..

Post autor: Lipnik.F.Turas »

Poszukuję książki Ks. Robert Kufel ,, Edward Likowski sufragan Poznański...]"
ISBN-83-7077-139-4.
Wydanej w 2010 roku.Jest w księgarniach zielonogórskich. Ale zanim kupie czy namówię bibliotekę na zakup to poszukuje danych o ks. Karol Leopold Fleischer.
.................
Czy ktoś ma ta książkę w domu?. i mógłby popatrzeć, co tam jest napisane?
czy tam jest zdjęcie księdza Fleischnera. z Tego co wiem został jako polski patriota aresztowany przez prusaków.
potem został proboszczem w Galicji w Bielsko-biała Lipnik. Komorowice zmarł w Bestwinie.w wieku 90 lat
Trochę zapomniana postać chłopca z wielkopolski. ale patrioty potem w Galicji.
Jan
Piotr_Laszczyk

Sympatyk

Post autor: Piotr_Laszczyk »

czy zaglądał Pan ta taką stronę, może troche pomoże

http://www.wtg-gniazdo.org/ksieza/main. ... pis&id=906
Awatar użytkownika
Lipnik.F.Turas

Sympatyk

Czytałem ale własnie stad wiem o ksiażce.
Namierzyłem ja juz w bibliotece jagielońskiej i zamówiłem w ramach wymiany ksiazek . Ale zobacze ja najpredzej w lutym 2015 roku.
stad prosba czy ktos nie ma jej w domu lub czy nie mógł by zrobic zdjecia kilku stron o ksiedzu no i czy tam nie ma jego zdjecia. ja namierzam go juz w bielsku białej bo był proboszczem w Lipniku. Mówiac szczerze to ja juz wiem wiecej bo jednak zostały jego dokumenty w lipniku. Narazie gromadze dokumentację. A kiedyś opowiem więcej o tej ciekawej postaci.
Jednak księża umierają bezpotomnie i żyja jak parafianie o nim pamiętaja. Chodzi mi tylko o czas bo w lutym dojedzie do mie na24 godziny ksiązka.
dziękuję za zainteresowanie.
Jan
Awatar użytkownika
Lipnik.F.Turas

Sympatyk

Może szybciej uda się przez studentów z Karakowa zrobić zdjęcia stron 143-144 i 385 . Bo już prosiłem studentów Agh o pomoc . aby zrobili mi zdjęcia z tej ksiązki. Jan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”