Nazwisko: Jeruzalski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=18679&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
marjer

Sympatyk

Post autor: marjer »

Witam, czy Jeruzalscy z Huszczy wchodzą w zakres Pani zainteresowań? pozdrawiam, Mariusz Jeruzalski
pozdrawiam,
Mariusz
Maciej_Kosmal

Sympatyk

Post autor: Maciej_Kosmal »

Witam, Jeruzalscy są również związani z rodem Piwonich z Wisek i Huszczy. W ogrodach wpomnień wpisz Franciszek Piwoni, a następnie genealogia, otworzy się drzewo genealogiczne. Życzę ciekawej lektury. Być może dzięki temu rodzinne " gałęzie" powiększą się. Pozdrawiam i czekam na wiadomości. Maciej
marjer

Sympatyk

Witam, dzięki za wskazówki.
Znalazłem tam Michała Jaruzelskiego, męża Małgorzaty Piwoni. Natknąłem się jukż na nich podczas moich poszukiwań - wiem, że mieli 5-cioro dzieci a 3 miesiące po śmierci żony, Michał ożenił się z Anielą Przesmycką...
Nie są to moi przodkowie - być może jakaś boczna linia - na razie nie umiem ich powiązać z "moimi" ze względu na brak dostępu do metryk sprzed 1810.
pozdr., Mariusz
pozdrawiam,
Mariusz
Maciej_Kosmal

Sympatyk

Post autor: Maciej_Kosmal »

Dzwoniłem parę miesięcy temu do parafii w Huszczy i dowiedziałem się, że aktów sprzed 1810 roku nie ma. Gdzie są nikt nie wie. Spróbuj osobiście zadzonić, może będziesz miał więcej szczęścia. Zostaje jeszcze Tuczna.Tam nie próbowałem dzwonić. Maciej
Jeruzalska_Agnieszka

Sympatyk

Post autor: Jeruzalska_Agnieszka »

Parafia w Tucznej powstała w 1882 roku, wątpię żeby były tam jakieś księgi sprzed 1810 r.
Pozdrawiam
Agnieszka Jeruzalska
marjer

Sympatyk

w innym wątku (http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... 192#248192) dowiedziałem się, że lata temu księgi były w parafii...
pozdrawiam Mariusz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”