Archiwum Państwowe w Toruniu Oddział we Włocławku
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- genealog1981

Archiwum Państwowe w Toruniu Oddział we Włocławku
witam,
Potrzebuje pomocy w poszukiwaniu we Wloclawku. Chodzi tu o osobe ktora chcialaby przeprowadzic dla mnie poszukiwania we Wloclawku
(typu: kwerenda professionalna komercyjna)
pozdrawiam serdecznie,
genealog1981
Potrzebuje pomocy w poszukiwaniu we Wloclawku. Chodzi tu o osobe ktora chcialaby przeprowadzic dla mnie poszukiwania we Wloclawku
(typu: kwerenda professionalna komercyjna)
pozdrawiam serdecznie,
genealog1981
Arch.Państwowe we Włocławku
Witam wszystkich!
Może ktoś będzie w Archiwum Państwowym we Włocławku ?
Potrzebuję spis ludności wsi Bartłomiejowice z lat 1873- 1880 należącej do Parafii Kościelna Wieś Alegata ( zesp.209/0) nazwisko Szołyga
oraz urodzenia i zgony z roku 1874-1906 ( zesp.188/0)
też nazwisko Szołyga.
Może ktoś będzie w Archiwum Państwowym we Włocławku ?
Potrzebuję spis ludności wsi Bartłomiejowice z lat 1873- 1880 należącej do Parafii Kościelna Wieś Alegata ( zesp.209/0) nazwisko Szołyga
oraz urodzenia i zgony z roku 1874-1906 ( zesp.188/0)
też nazwisko Szołyga.
-
Byczuk_Anna

Witam
Wybieram się tam prawdopodobnie w sirpniu
Niestety jak w każdym Archiwum trzeba najpierw zamówić potrzebne dokumenty ( w Warszawie to 1 lub 3 dni - oczywiście dane którymi dysponuje dane Archiwum) dopiero wtedy można przeglądać
Można ściągnąć interesujące Cię materiały przez Archiwum w Twojej miejscowości
Opłata nie jest wysoka tylko czas dość długi bo powiedzieli mi że około miesiąca
Pozdrawiam Ania
Wybieram się tam prawdopodobnie w sirpniu
Niestety jak w każdym Archiwum trzeba najpierw zamówić potrzebne dokumenty ( w Warszawie to 1 lub 3 dni - oczywiście dane którymi dysponuje dane Archiwum) dopiero wtedy można przeglądać
Można ściągnąć interesujące Cię materiały przez Archiwum w Twojej miejscowości
Opłata nie jest wysoka tylko czas dość długi bo powiedzieli mi że około miesiąca
Pozdrawiam Ania
Witam
Z tego co się orientuje sprowadzać można tylko te archiwalia, które są zmikrofilmowane. Pozdrawiam Marek
Z tego co się orientuje sprowadzać można tylko te archiwalia, które są zmikrofilmowane. Pozdrawiam Marek
Zamawiam mejlowo skany z Włocławka co pare tygodni. Są w miare szybcy a koszt to 2zł za strone. Zamów co cię interesuje, przelej pieniądze na ich konto a wyślą ci skany mejlem albo pocztą na płycie CD.
Kiedy tam byłem rok temu to można było przeglądać oryginały i nie trzeba było zamawiać nic wcześniej, przynajmniej jeśli jesteś przyjezdnym.
Adrian
Kiedy tam byłem rok temu to można było przeglądać oryginały i nie trzeba było zamawiać nic wcześniej, przynajmniej jeśli jesteś przyjezdnym.
Adrian
-
krystyna21

Witam!
Nie jest tak jak pisze "naplopo"
Dzwoniłem dzisiaj do AP we Wloclawku tel: 054 2322857
adres email:wloclawek@torun.ap.gov.pl
Archiwum jest otwarte od 7.30 do 15.30 - interesanci
pracownia 8.00-14.30 oczywiście pn-pt
Pozdrawiam
Nie jest tak jak pisze "naplopo"
Dzwoniłem dzisiaj do AP we Wloclawku tel: 054 2322857
adres email:wloclawek@torun.ap.gov.pl
Archiwum jest otwarte od 7.30 do 15.30 - interesanci
pracownia 8.00-14.30 oczywiście pn-pt
Pozdrawiam
zamówienia sa realizowane co do zasady co pół godziny
trzeba zlożyc rewersy i przekażac do realizacji
kopiowanie w pokoju przy wejsciu do pracowni na parterze
2 zł za odbitkę
bardzo dobrze mi się współpracowąło
ale chyba około roku juz minęło od momentu gdy byłem ostatnio
proszę o informację o skanowaniu: w jaki sposob zamawiać (jaki adres) i jak jest realizowane
trzeba zlożyc rewersy i przekażac do realizacji
kopiowanie w pokoju przy wejsciu do pracowni na parterze
2 zł za odbitkę
bardzo dobrze mi się współpracowąło
ale chyba około roku juz minęło od momentu gdy byłem ostatnio
proszę o informację o skanowaniu: w jaki sposob zamawiać (jaki adres) i jak jest realizowane
-
krystyna21

Witam
Ja napisałam do "AP Włocławek" ,podałam zespół akt parafii i przybliżone lata.Dostałam odpowiedź że mam wpłacić 30 zł. na konto to rozpoczną poszukiwania .Opłata wstępna będzie odliczona od końcowego rachunku.W przypadku negatywnego wyniku poszukiwań opłata nie podlega zwrotowi.
Za 1 godzina wyszukiwania dokumentów -25,00
kserokopia 1 strony dokumentu -2,00
Wpłaciłam i czekam.
Pozdrawiam Ula.
Ja napisałam do "AP Włocławek" ,podałam zespół akt parafii i przybliżone lata.Dostałam odpowiedź że mam wpłacić 30 zł. na konto to rozpoczną poszukiwania .Opłata wstępna będzie odliczona od końcowego rachunku.W przypadku negatywnego wyniku poszukiwań opłata nie podlega zwrotowi.
Za 1 godzina wyszukiwania dokumentów -25,00
kserokopia 1 strony dokumentu -2,00
Wpłaciłam i czekam.
Pozdrawiam Ula.