Miecznikowscy parafia Maków Mazowiecki/ Szeligi

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

malgorzata_C

Sympatyk

Miecznikowscy parafia Maków Mazowiecki/ Szeligi

Post autor: malgorzata_C »

Witam,
Poszukuję rodziny Miecznikowskich z parafii Maków Mazowiecki lub Szeligi.
Szczególnie aktu urodzenia Wacława Miecznikowskiego syna Aleksandra i Konstancji z Chylińskich urodzonego ok. 1874 r. we wsi Chyliny parafia Maków.
Proszę o kontakt osoby, które miały wgląd w dokumenty tej parafii.
Dziękuję i pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
malkam255

Sympatyk
Adept

Post autor: malkam255 »

Chyliny poz.97. rok 1873
Aleksander Miecznikowski lat 30 zgłasza urodzenie dziecka z niego i jego żony Konstancji z Chylińskich lat 22, dziecku nadano imię Wacław.
Chrzestnymi byli Józef Miecznikowski i Emilia Chylińska.
Gosia
malgorzata_C

Sympatyk

Pani Gosiu , dziekuję za natychmiastową pomoc, mam pytanie gdzie można przejrzeć akty z Makowa (oprrócz chyba Archiwum Diecezjalnego w Płocku), czy gdzieś są dostępne w internecie ? Chętnie poszukałabym dalej, nie wiem czy można jeszcze Pania poprosic o klika nazwisk z tej rodziny jeżeli nie bedę mogła sama przejrzeć w internecie. Póki co do Płocka sie nie wybieram.
Jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
malkam255

Sympatyk
Adept

Niestety nie wiem, czy wogóle gdzieś ta księga jest, ja przez przypadek miałam chwilę tą księgę w ręku, jest ona bardzo, bardzo zniszczona i nie jest wypożyczana w Diecezji Płockiej.
Znalazłam jeszcze jedno dziecko tych rodziców Wincentego, proszę podać emaila, prześlę skany.
Gosia
malgorzata_C

Sympatyk

Mój prywatny e-mail: malgosia.b@o2.pl.Jakie lata obejmuje ta księga, którą Pani miała do wlądu Interesuje mnie możliwość znalezienia aktu ślubu tych rodziców i aktów ich zgonu. Wiem, z aktu ślubu Wacława , który znalazłam w parafiii Warszawa Wola z roku 1898, że Wacława rodzice już w chwili jego ślubu nie żyli oboje. A więc musieli umrzeć niezbyt staro. Będę bardzo wdzięczna za przesłanie skanów.
Pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
malkam255

Sympatyk
Adept

Małgosiu, przed chwilą dostałam zwroty email, czyli do Ciebie nic nie doszło, a wysłałam Ci dwa emaile w tym skany, podaj może jeszcze raz adres emaila lub inny.
Gosia
malgorzata_C

Sympatyk

jeszcze raz e-mail:
malgosia.b@o2.pl
Pozdrawiam
malgorzata_C

Sympatyk

Dziękuję bardzo za przesłane skany.
Podaję przybliżone daty może uda się Pani eszcze coś znaleźć w tej sprawie.
- akt ur. Aleksandra Miecznikowskiego - ok. 1843r.
- akt ur. Konstancji Chylińskiej - ok. 1851r.
- akt ślubu tychże - lata ok. 1868 - 1872 r.
parafia Maków Mazowiecki
Pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
malkam255

Sympatyk
Adept

Małgosiu, ciągle mam zwroty email, tak, jakby do Ciebie nic nie dochodziło, napisałam do Ciebie kilka godzin temu z prośbą o szybkie potwierdzenie i nic, cisza, to pewnie nic nie dostajesz? Może masz inną skrytkę poczt.?
Gosia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”