T: "KURZAWA I ZIARKOWSKA okolice Inowrocławia" *
Czy ktoś ma w swoim drzewie genealogicznym nazwiska Kurzawa i Ziarkowska?
Moi 2x pradziadkowie to Mateusz Kurzawa i Julianna Ziarkowska,
ich ślub 1870 Szadłowice (k. Inowrocławia)
Ich córka Józefa zd. Kurzawa Wiśniewska to moja prababcia, ur. w 1886 w Tucznie.
Poszukuję ich przodków i rodzeństwa Józefy.
Ania
* moderacja tytułu [Sianin_1948]
Kurzawa I Ziarkowska okolice Inowrocławia
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- anna_wiśniewska

Witam,
Mój dziadek to Ziarkowski, a jego siostra Anna z męża jest Kurzawa (zamieszkała w Jarocinie). Mój dziadek - Eugeniusz urodzony był w Gąbinie koło Płocka w 1935 roku. Nie wiem czy jest jakiś związek między naszymi rodzinami, choć zbieżność i nazwisk i okolic dość duża.
Pozdrawiam
Anka
Mój dziadek to Ziarkowski, a jego siostra Anna z męża jest Kurzawa (zamieszkała w Jarocinie). Mój dziadek - Eugeniusz urodzony był w Gąbinie koło Płocka w 1935 roku. Nie wiem czy jest jakiś związek między naszymi rodzinami, choć zbieżność i nazwisk i okolic dość duża.
Pozdrawiam
Anka
Witam .Nie wiem czy pomoge .Mam w swoim drzewie dwie Julianny Ziarkowskie vel Zerkowska ale nie znam dalszych ich losow Obie urodzone w Strzelcach Wielkich pow Pajeczno .Duzo mojej rodziny wyjechala ztej miejscowosci i osiadla w innych rejonach Polski Czesto nazwisko Zerkowski pisane bylo Ziarkowski ,Zyrkowski itpPozdrawiam Bozena
- anna_wiśniewska

Na ta chwilę nie posiadam żadnych informacji skąd pochodziła i kiedy dokładnie się urodziła moja Julianna zd. Ziarkowska Kurzawa
prawdopodobnie urodzona w latach (1840-1850?) skoro ślub brała w 1870....
Dziękuje Paniom za odzew
Pozdrawiam Ania W.
prawdopodobnie urodzona w latach (1840-1850?) skoro ślub brała w 1870....
Dziękuje Paniom za odzew
Pozdrawiam Ania W.