poszukuje informacji Hinz

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
cisowianka20

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: cisowianka20 »

DorotaK wiem z genetyki, że należeli do parafii w Przodkowie. mieszkali Joannes i Julianna w Rąbie. Z tego co wyczytałam to razem z rodzicami mieszkała Caecilia z mężem Bernardem Trowskim oraz z córką Amalia Caecilią.
Awatar użytkownika
cisowianka20

Sympatyk
Nowicjusz

19 5-5-1913 Mehlken Leo Hinz Anna Labuda 30 17 - nie zgadza mi się lata Leo. mi wychodzi ok. 26 lat a tutaj jest 30 lat. czy to na pewno ta osoba??

ja osobiście posiadam więcej informacji niż ty mi podałaś. czy możesz się dowiedzieć lub sprawdzić jak miały na imiona wnuki Joannesa i Julianny??
DorotaK

Sympatyk
Mistrz

Post autor: DorotaK »

Te informacje pochodzą z metryk.
Co do wieku osoby z metryki zgonu to może się zdarzyć że rodzina nie zna dokładnego wieku pochowanego. Wiek z metryki ślubu też jest orientacyjny (chociaż ksiądz musiał mieć metryki chrztu młodych), ale mógł spisać akt na podstawie oświadczeń np: rodziców, może nie przeliczył dokładnie wieku - nie dowiesz się na 100% jak nie dojdziesz do metryki urodzenia. Pewności nigdy nie będziesz miała :)
Zindeksowane są na razie urodzenia do 1906 r więc cierliwie musisz poczekać na następne indeksy.
Ale cierpliwość sie opłaca - mi np dzięki tym indeksom udało się znaleźć 3 kolejne pokolenia.

Dorota
Awatar użytkownika
cisowianka20

Sympatyk
Nowicjusz

ja z rodziny Gleinert doszłam do prapradziadków
Krystyna_Urbanowicz

Sympatyk

Post autor: Krystyna_Urbanowicz »

To i tak macie szczęscie ,bo mnie interesujących informacji niestety nie ma.

Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
cisowianka20

Sympatyk
Nowicjusz

Mój praprapradziadek Joannes ożenił się z Julianną zd. Schreder (Schroder). Miał 6 dzieci: Leo ożenił się z Anna zd. Labudda z Mehlken; Amalia wyszła za mąż Joannesa Cyrockiego; Helena wyszła za mąż Theodora Uzdrowskiego; Marthilda wyszła za mąż Robert Cyrocki; Caecilia wyszła za mąż Bernarda Trowskiego oraz Rosalia wyszła za mąż Johann Formela - moi prapradziadkowie. Mieli oni 2 dzieci: Jana i Martę wyszła za maż Józefa Gleinert - moi pradziadkowie.
Awatar użytkownika
cisowianka20

Sympatyk
Nowicjusz

czy ktoś posiada jakieś informacje dotyczące tej rodziny?? za każde będę bardzo wdzięczna!
Awatar użytkownika
cisowianka20

Sympatyk
Nowicjusz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”