poszukuje informacji Hinz
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- cisowianka20

- cisowianka20

Te informacje pochodzą z metryk.
Co do wieku osoby z metryki zgonu to może się zdarzyć że rodzina nie zna dokładnego wieku pochowanego. Wiek z metryki ślubu też jest orientacyjny (chociaż ksiądz musiał mieć metryki chrztu młodych), ale mógł spisać akt na podstawie oświadczeń np: rodziców, może nie przeliczył dokładnie wieku - nie dowiesz się na 100% jak nie dojdziesz do metryki urodzenia. Pewności nigdy nie będziesz miała
Zindeksowane są na razie urodzenia do 1906 r więc cierliwie musisz poczekać na następne indeksy.
Ale cierpliwość sie opłaca - mi np dzięki tym indeksom udało się znaleźć 3 kolejne pokolenia.
Dorota
Co do wieku osoby z metryki zgonu to może się zdarzyć że rodzina nie zna dokładnego wieku pochowanego. Wiek z metryki ślubu też jest orientacyjny (chociaż ksiądz musiał mieć metryki chrztu młodych), ale mógł spisać akt na podstawie oświadczeń np: rodziców, może nie przeliczył dokładnie wieku - nie dowiesz się na 100% jak nie dojdziesz do metryki urodzenia. Pewności nigdy nie będziesz miała
Zindeksowane są na razie urodzenia do 1906 r więc cierliwie musisz poczekać na następne indeksy.
Ale cierpliwość sie opłaca - mi np dzięki tym indeksom udało się znaleźć 3 kolejne pokolenia.
Dorota
- cisowianka20

-
Krystyna_Urbanowicz

- cisowianka20

Mój praprapradziadek Joannes ożenił się z Julianną zd. Schreder (Schroder). Miał 6 dzieci: Leo ożenił się z Anna zd. Labudda z Mehlken; Amalia wyszła za mąż Joannesa Cyrockiego; Helena wyszła za mąż Theodora Uzdrowskiego; Marthilda wyszła za mąż Robert Cyrocki; Caecilia wyszła za mąż Bernarda Trowskiego oraz Rosalia wyszła za mąż Johann Formela - moi prapradziadkowie. Mieli oni 2 dzieci: Jana i Martę wyszła za maż Józefa Gleinert - moi pradziadkowie.
- cisowianka20

- cisowianka20