Witam ! Brak nazwiska JAKLIK .PozdrawiamŚwierniak_Kazimierz pisze:jaklika pisze:witam,
chciałbym zapytać czy w tej książce widnieje nazwisko Władysław Jaklik ur 1912 r. syn Jana.
Bardzo proszę o sprawdzenie.
Z poważaniem Artur
Aresztowani w rejonie Lwowa i Drohobycza 1939-1941
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Świerniak_Kazimierz

-
barbara12144

-
barbara12144

-
SzotowskaM

Bardzo dziękuję,czekam na mikrofilmy od mormonów,muszę tam sprawdzić rodzeństwo pradziadka z Arcelina,być może Antoni był jego bratem,wtedy poproszę o więcej informacji.barbara12144 pisze:Witam. Mam małą informację o :SzotowskaM pisze:dziękuję,pozostaje mi tylko sprawdzić czy w jakiś sposób był spokrewniony z nami
CZARNECKI WIESŁAW ,syn Antoniego , ur.11.IV.1927 JABŁONNA.
Jeśli ta osoba jest w kręgu Twoich zainteresowań - chętnie jeszcze coś odpowiem.
-
barbara12144

OK!! Zawsze do dyspozycji.....SzotowskaM pisze:Bardzo dziękuję,czekam na mikrofilmy od mormonów,muszę tam sprawdzić rodzeństwo pradziadka z Arcelina,być może Antoni był jego bratem,wtedy poproszę o więcej informacji.barbara12144 pisze:Witam. Mam małą informację o :SzotowskaM pisze:dziękuję,pozostaje mi tylko sprawdzić czy w jakiś sposób był spokrewniony z nami
CZARNECKI WIESŁAW ,syn Antoniego , ur.11.IV.1927 JABŁONNA.
Jeśli ta osoba jest w kręgu Twoich zainteresowań - chętnie jeszcze coś odpowiem.
- Świerniak_Kazimierz

- Świerniak_Kazimierz

- Świerniak_Kazimierz

{Witam ! Są :PASZKOWSKI -Andrzej ,Eugeniusz ,Mieczysław ,Walerian a brak Stefan i Maria .Pozdrawiam}
Witam,
Panie Kazimierzu, bardzo dziękuję za informację. Niestety to chyba jednak nie są te dane, albo ja jeszcze mam troszkę za mało wiadomości. Niemniej dziękuję za poświęcony czas.
Chciałam Pana prosić jeszcze o sprawdzenie nazwiska Mussakowski/Mussakowska. Tutaj interesuje mnie każda osoba o tym nazwisku.
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuje.
Ania
Witam,
Panie Kazimierzu, bardzo dziękuję za informację. Niestety to chyba jednak nie są te dane, albo ja jeszcze mam troszkę za mało wiadomości. Niemniej dziękuję za poświęcony czas.
Chciałam Pana prosić jeszcze o sprawdzenie nazwiska Mussakowski/Mussakowska. Tutaj interesuje mnie każda osoba o tym nazwisku.
Ania
- Świerniak_Kazimierz

Witam ! Brak MUSSAKOWSKI /MUSSAKOWSKA Pozdrawiam KazimierzBibi1111 pisze:{Witam ! Są :PASZKOWSKI -Andrzej ,Eugeniusz ,Mieczysław ,Walerian a brak Stefan i Maria .Pozdrawiam}
Witam,
Ania
-
chołoniewski

Witam, poszukuję wszelkich informacji na temat mojego dziadka i wujka Władysława i Jana Pulnarowiczów, którzy zostali aresztowani przez bolszewików w 1940 podczas przekraczania granicy Węgierskiej w rejonie Turki nad Stryjem. Z posiadanych informacji wiem, że w tej grupie był między innymi Władysław Ossowski /biały kurier/Osobisty kontakt z P. Ossowskim nie wniósł zbyt dużo informacji, gdyż po ich aresztowaniu zostali rozdzieleni.Był bym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje .
- Świerniak_Kazimierz

Witam ! PULNAROWICZ JAN syn Władysława ur.1922 aresztowany 09.07.1940 przez NKWD ,więziony we Lwowie -wiezienie nr 1 art.54-6 wyrok TW 6 Armii 16.05.1941 -25 lat ITŁ=Poprawczy Obóz Pracy zamordowany 26.06.1941 proponuję książkę BIALI KURIERZY Tadeusz Chciuk Pozdrawiam Kazimierz Świerniakchołoniewski pisze:Witam, poszukuję wszelkich informacji na temat mojego dziadka i wujka Władysława i Jana Pulnarowiczów, którzy zostali aresztowani przez bolszewików w 1940 podczas przekraczania granicy Węgierskiej w rejonie Turki nad Stryjem. Z posiadanych informacji wiem, że w tej grupie był między innymi Władysław Ossowski /biały kurier/Osobisty kontakt z P. Ossowskim nie wniósł zbyt dużo informacji, gdyż po ich aresztowaniu zostali rozdzieleni.Był bym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje .