Genealogy Challenge - Wyzwanie dla genealogów ;-)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Ja również mam pytanie:
jak mam zapisać końcówkę zgonów ,gdy na stronie znajdują się dwa akta-155 i 156 i -skorowidz
czy np.
155-156-SkZ-1.jpg czy 155-SkZ-1.jpg.
A może jeszcze inaczej?
Dana
Wybaczcie za naiwne może dla Was pytanie ale ja nie mam pojęcia co z tym zrobić.
Dodam jeszcze jedno podobne
Mam drugą stronę skorowidza małżeństw i 2 akta zgonów -jak zapisać?
Tylko SkM-2.jpg czy SkM-2-2.jpg?
jak mam zapisać końcówkę zgonów ,gdy na stronie znajdują się dwa akta-155 i 156 i -skorowidz
czy np.
155-156-SkZ-1.jpg czy 155-SkZ-1.jpg.
A może jeszcze inaczej?
Dana
Wybaczcie za naiwne może dla Was pytanie ale ja nie mam pojęcia co z tym zrobić.
Dodam jeszcze jedno podobne
Mam drugą stronę skorowidza małżeństw i 2 akta zgonów -jak zapisać?
Tylko SkM-2.jpg czy SkM-2-2.jpg?
- RenataMessel

-
Rzeszotek_Łukasz

-
mmoonniiaa

Witambezet pisze:No ,nie wiem t eraz,czy Monika jest z mojego zaproszenia ,czy z podszeptu Waldka? A kończę przesylanie za kilka minut ostatniego pliku i chciałbym wiedzieć,czy mam zaprosić jeszxcze dwie osoby , czy całą trójkę.
Widzę, ze Monika "załatwiła" sobie nominację u Łukasza,zarzucam więc sieć na trzy osoby.
Pozdrawiam
Zygmunt
Podaję sprostowanie.
Pisząc "No ,nie wiem t eraz, czy Monika jest z mojego zaproszenia ,czy z podszeptu Waldka? ", miałem na myśli Darka Pawlaka, który sugerował przydzielenie zadania Monice, w miejsce jego odmowy. Określenie " "podszept" traktowałem jak najmniej poważnie, a nawet całkiem niepoważnie .Przepraszam kolegę Waldka za nieumyślne wplatanie w niepowazną sytuację.
Zygmunt Borowy
- Krystyna_Domańska

Witam
Podziękowanie dla Moniki
za nominację
Trochę tam czerwono w tym pierwszym poście
więc trzeba coś z tym zrobić więc przyłączyłam się do tych pozytywnie zakręconych .
Pliki już wysłane i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku
Nominuję osoby :
Irena_Kaczmarek
Piotr _Nejman
Adamiec _Walenty
Podziękowanie dla Moniki
Trochę tam czerwono w tym pierwszym poście
więc trzeba coś z tym zrobić więc przyłączyłam się do tych pozytywnie zakręconych .
Pliki już wysłane i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku
Nominuję osoby :
Irena_Kaczmarek
Piotr _Nejman
Adamiec _Walenty
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
W zabawie jest określony czas na wykonanie porcji 3 roczników - 1 tydzień. Mamy dopiero tydzień tej zabawy od pierwszych nominacji (nie cały, do północy prawie był na to czas) i pierwsze nominacje już zostały wykonane. Czyli peleton gna przed czasem. Termin kolejnych nominacji mija dopiero jutro i następnych w kolejnych dniach.
Może do soboty mi się uda, na razie czekam żeby może ktoś podał jeszcze więcej podpowiedzi takich u samych podstaw, na kolejne etapy tej pracy, pewnie nie tylko mi by się to przydało, jak się nie pojawią będę musiała gdzieś dyskretnie zapytać (np. w jaki sposób przenosić urodzenia, małżeństwa i zgony do poszczególnych utworzonych folderów, jest na to jakiś trick?).
Łucja
Może do soboty mi się uda, na razie czekam żeby może ktoś podał jeszcze więcej podpowiedzi takich u samych podstaw, na kolejne etapy tej pracy, pewnie nie tylko mi by się to przydało, jak się nie pojawią będę musiała gdzieś dyskretnie zapytać (np. w jaki sposób przenosić urodzenia, małżeństwa i zgony do poszczególnych utworzonych folderów, jest na to jakiś trick?).
Łucja
-
Rzeszotek_Łukasz

-
Alan_Jakman

- Kontakt:
-
Białobrzeski_Marek

Postanowiłem wykonać zadanie, teraz niech się postara nominowana trójka:
1. Włodzimierz Sroczyński
2. Renata Florczak
3. Bogumiła Skrzypczak
Pozdrawiam!
Marek Białobrzeski
1. Włodzimierz Sroczyński
2. Renata Florczak
3. Bogumiła Skrzypczak
Pozdrawiam!
Marek Białobrzeski
Ostatnio zmieniony pn 01 gru 2014, 18:10 przez Białobrzeski_Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Rzeszotek_Łukasz

Kasuję swój wpis.
Co prawda jest to niezgodne z nowym regulaminem, ale skoro Marek zmienił swój, to mój, będący odpowiedzią na ten oryginalny, zupełnie nie ma sensu.
Pozdrawiam,
Ola
Co prawda jest to niezgodne z nowym regulaminem, ale skoro Marek zmienił swój, to mój, będący odpowiedzią na ten oryginalny, zupełnie nie ma sensu.
Pozdrawiam,
Ola
Ostatnio zmieniony pn 01 gru 2014, 18:41 przez OlaH, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kaczmarek_Aneta