Posiadam książki dt. polskich lotników w czasie IIWŚ
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
P-1629 Uszpolewicz Bolesław, ppor. pil.- P/O, ur. 25.04.1914. przydzielony do 300db w Hemswell, 26.03.1942 na Vickers "Wellington" Mk Iv nr Z 1269 wystartował z zadaniem bombardowania Essen. samolot został zestrzelony do morza przez niemieckiego myśliwca koło Kooyslius w Holandii. zginęła cała: F/O F. Jakubowski, F/O B.Żelaziński, Sgt J.Kwieciński, Sgt W.Stachurski, Sgt T.Niemeczek. Ppor Uszpolewicz ekshumowany został z Huisduinen na brytyjski cmentarz wojskowy w Bergen- op- Zoom( Holandia), grób nr 12, rząd A, działka 31
-
Nowakowski_Mirosław
-
michałek_magda
nie znalazłam lotników noszących nazwiska: Chwalik, Pidek, Stański
W 'księdze lotników polskich' jest Jakubowski Franciszek, ur 17.06.1910 oraz Jakubowski Jan, ur. 06.11.1913 roku
W 'lotniczym wsparciu AK" jest Jakubowski Ewaryst pseudonim Brat.
jeżeli to są osoby, których szukasz, podaj proszę swojego maila to prześlę skany.
pozdrawiam,
Agata
W 'księdze lotników polskich' jest Jakubowski Franciszek, ur 17.06.1910 oraz Jakubowski Jan, ur. 06.11.1913 roku
jeżeli to są osoby, których szukasz, podaj proszę swojego maila to prześlę skany.
pozdrawiam,
Agata
- Łaptaszynska_Iwona

- Akszeingar

Bardzo gorąco dziękuję za odszukanie informacji.agaaa pisze:nie znalazłam lotników noszących nazwiska: Chwalik, Pidek, Stański
pozdrawiam,
Agata
Jeśli można, to serdecznie proszę o skany na adres 1990str@wp.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam Marek
w indeksach nie figurują:
-Marynowski Marek( znalazłam jedynie Edmunda i Mieczysława)
-Januszkiewicz Zygmunt( znalazłam Henryka i Wacława)
-Krasowski Edward
-Komorowski Jan i Franciszek( jest natomiast Antoni)
jeżeli są to osoby, które Was interesują, podajcie proszę swoje maile to prześlę skany.
pozdrawiam,
Agata
-Marynowski Marek( znalazłam jedynie Edmunda i Mieczysława)
-Januszkiewicz Zygmunt( znalazłam Henryka i Wacława)
-Krasowski Edward
-Komorowski Jan i Franciszek( jest natomiast Antoni)
jeżeli są to osoby, które Was interesują, podajcie proszę swoje maile to prześlę skany.
pozdrawiam,
Agata