Dobrzyń nad Wisłą-AD łock potrzebuję pomocy

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

cyganmokotow

Sympatyk

Post autor: cyganmokotow »

Witam forumowiczów.
Potzrebuję pomocy oczywiście zapłacę za kwarendę.Chodzi mi o akta z Dobrzynia nad Wisłą niestety Archiwum we WŁocławku przekazało księgfi z tejże parafii do dygitalizacji i do kwietnia nie uzyskam tam pomocy(niestety moje koszta zostały chwilowo zamrożone)-szkoda ż enie poinformowali mnie wcześniej przed wpłatą o tej sytuacji..
Tak więc zwracam sie z prośbą o kwarendę w Archiwum Diecezjalnym w
Płocku , w którym sie również znajdują księi z Dobrzynia.Potzrebujenzdjęcia lub skanu aktu małżeństwa Jana Berger i Wiktorii Wiśniewskiej z 1821 roku oraz poszukiwania dalszych przodków Jana.
Bardzo proszę o kontakt osoby chętne do pomocy
Pozdrawiam Michał
Romanowski_Piotr

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Romanowski_Piotr »

W AD Płock są z tego okresu (1821) z parafii Dobrzyń nas Wisłą akta kościelne, po łacinie, z mniejszą ilością informacji niż cywilne w AP Włocławek. Tak się złożyło, że badałem tą księgę w AD Płock i mam kopię poszukiwanego przez Ciebie aktu małżeństwa (chyba mam? - nazwisko młodej brzmi Majewska, nie Wiśniewska) Podaj mi adres e-mail, to prześlę Ci zdjęcie. Ale nie spodziewaj się wiele po tym akcie.

Piotr
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Informacja wisi na stronie AP Toruń (ale może za późno umieszczona?) u nas na forum też;
- natomiast nowościa jest że "do kwietnia" - na witrynei APu "do odwołania"
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
cyganmokotow

Sympatyk

Post autor: cyganmokotow »

Taką wiadomość otrzymałem wczoraj z Ap ze do kwietnia 2015 parafie na litery A - D beda niedostępne..

Czyli sugeruje Pan Panie Piotrze ze jednak warto poczekać aż akta we Włocławku będą dostępne , gdyż te w Płocku są "okrojone
Co do mojej przodkini to Majewska sie nazywała rzeczywiście:-)
Pozdrawiam Michał"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”