Nazwisko: Pakielewicz

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=6857&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Szukam informacji o Janie Pakielewiczu urodzonym około 1817 rzekomo w Kiernoziu.
Paulina Pakielewicz moja praprababcia, urodzona w 1845 roku w Rawie Mazowieckiej. Córka tego właśnie Jana i Zofii ze Studzińskich, wnuczka Jana.
Żona Ignacego Chrzanowskiego.
Najbardziej interesuje mnie jej ojciec właśnie.
Ostatnio zmieniony wt 19 sie 2014, 13:14 przez jakozak, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Zastanawiam się, czy Pukielewicz i Pakielewicz to może być to samo. W 1871 roku zmarł w Łomży ksiądz Pukielewicz. W 1870 w Jasieńcu zmarła Michalina Pukielewicz, córka Jana. Coraz bliżej Wilna ten ksiądz (Sejny), a moja rodzina podobno z Wilna. Czy ktoś ma jakieś informacje?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Sawicki_Julian

Sympatyk

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam Jolu, myślę że nazwisko Pukielewicz było pierwsze, od np. pukiel włosów ; pozdrawiam - Julian
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

No mam problem, Julian, bo znalazłam Pukielewicz, Pakulewicz. Kopię w tych księgach w Serejach na Litwie - tam są Pukielewicze linia Michała, syna Michała, syna Michała , ale dopóki nie znajdę tego mojego Jana urodzonego w Kiernoziu ( a metryki nie ma), czy w Kiernowie (metryki nie ma) około 1818 syna też Jana to do niczego nie dojdę.
Natomiast Pakulewicz napisał ktoś z błędem w genetece, a do aktu dojść nie potrafię, bo albo ja tępa albo źle przypisany skan.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Panfilowicz, Panfilewicz, Panchilewicz, Panklewicz, Pakielewicz, Pakilewicz.
Co jeszcze? Na razie pod tymi nazwiskami ich znajdowałam. A Jana, jak nie było, tak nie ma.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Nieśmiało podbijam temat. Może ktoś się przypadkiem natknął na akt urodzenia Jana Pakielewicza, Pakilewicza, Paklewicza, Panfilowicza, Panfilewicza, Pankilewicza, Panchlewicza, czy jeszcze jakoś inaczej około 1817 roku w Łódzkim. Syn Jana i Anny Wesołowskiej lub Sokołowskiej.
To jest niemożliwe. Wszystkie inne (chyba) dzieci są, a jego nie ma. :-(
Ostatnio zmieniony pt 12 gru 2014, 21:11 przez jakozak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Sawicki_Julian

Sympatyk

Witam Jolu, niewiele można znaleźć na to nazwisko, a to co znalazłem podaje w linkach, jest tam drzewko i w grafice są metryki i zdjęcia, może coś jak raz będzie nowe, pozdrawiam - Julian ;
http://www.myheritage.pl/research?formI ... ikrewni.pl
http://www.myheritage.com/FP/genealogy- ... in=profile
https://www.google.pl/search?q=Pakielew ... cQ_AUoAjgU
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Dziękuję, Julian.
Z tego trzeciego linka interesuje mnie jedno zdjęcie - dokument, ale chyba jest wymagana jakaś 7 dniowa rejestracja i boję się, że coś zrobię nie tak i przyjdzie mi rachunek w dolarach. :-(
Pozdrowienia. Jola Kozak
Sawicki_Julian

Sympatyk

W dzień nie ma czasu Jolu, teraz już nastąpi trochę wolne, bo odebrała swe prawo jazdy wnuczka. Z tymi opłatami w kompie to masz rację, trzeba ostrożnie, ale są tu ludzie co się znają na tym, np. Mirek Kozak, może nawet rodzina Twoja. Tu jak nie ma innego wyjścia, to pozostaje z tego skorzystać z czyjąś pomocą i na adres posłać opłatę z poczty bez podawania swojego konta ; pozdrawiam - Julian
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”