Przybylscy, Mońka z okolic Zajączek, Krzepic i Dankowa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Przybylski_Dariusz

Przybylscy, Mońka z okolic Zajączek, Krzepic i Dankowa

Post autor: Przybylski_Dariusz »

Poszukuję rodziny danych o rodzinie Tomasza Przybylskiego, który ożenił się z Marią (Marianną) Mońka. Pochodził z Zajączek lub Krzepic. Należy brać pod uwagę wiek XIX. Wtedy to 03.02.1891r. urodził się jego syn (mój dziadek) Józef Przybylski, który ożenił się z Julianną Leszczyńską ur. 16.02.1895r.
Ander22

Sympatyk

Post autor: Ander22 »

Witam,
Moja babcia z domu była Mońka ( Jadwiga )
Przybylski_Dariusz

Post autor: Przybylski_Dariusz »

Witaj!!!
Skad pochodzisz i skąd pochodziła twoja babcia?
Czy mieliście w rodzinie księdza Zenona Mońkę (zmarł 22.015.2013r) Ojciec tego księdza był prawdopodobnie wojskowym, a przynajmniej mundurowym. Pozdrawiam
Worwąg_Sławomir

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Worwąg_Sławomir »

Tu masz źródła do swoich poszukiwań: parafie Danków i Krzepice
https://familysearch.org/search/image/i ... %3D2115410
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Ander22

Sympatyk

Post autor: Ander22 »

Przepraszam za mała pomyłkę moja babcia nie miała na imie Jadwiga lecz Seweryna ( robie równocześnie kilka drzew genealogicznych rodziny i stąd pomyłka ). Nie wiem jeszcze skąd pochodziła rodzina mojej babci ( jestem jeszcze tu na początku poszukiwań a temat jest wyjątkowo trudny gdyż wszyscy wymarli bardzo dawno temu ). Wiem, że babcia urodziła sie w 1904r. w Szarlotenburgu ( obecna dzielnica Berlina ). Wiem też , że miała młodszego brata Stanisława ur. w 1916r., który wyemigrował do USA i był psychiatrą, ordynatorem w szpitalu w Marlboro ( jest pochowany jak i moja babcia w Polsce w Warszawie ).
Krzysztof
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”