Archiwum Archidiecezjalne w Gnieźnie

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Tomek1973

Sympatyk

Archiwum Archidiecezjalne w Gnieźnie....

Post autor: Tomek1973 »

Firma założona tydzień temu i korzystająca z darmowego konta pocztowego. Brak własnej strony internetowej.
https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.P ... 9668e46477
Może ktoś się skusi...

t.
Awatar użytkownika
Diabołek81

Sympatyk

Post autor: Diabołek81 »

Witam
Mam wielką prośbę do forumowiczów odwiedzających to archiwum. Poszukuję aktu chrztu i ewentualnie aktu małżeństwa z parafii Trzemeszno. Mam rok urodzenia. Krucho u mnie z finansami i nie mogę sobie pozwolić na wyjazd do Gniezna :(
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Piotrek
juras

Sympatyk

Post autor: juras »

Zapewne krewny kogoś z AAG. Będzie szybciej,ale na pewno drożej.Teraz muszą zarobić dwie strony.Mam nadzieję,że nie poszukują wolontariuszy.juras
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

od razu wolontariuszy...
pracowników , pewnie w przyszłości będą szukać
pracownik X zł, przedsiębiorca co ma wyłączność 3X zł od klienta...
ba! może nawet będziesz mógł być jednocześnie i klientem i pracownikiem czasowym za 2X zł:))) za niedowiarstwo wprofesjonalizm, gdybyś jednak sam chciał szukać:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Post autor: maria.j.nie »

Witam

Na podforum : Pomoc w Archiwum - http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewforum-f-49.phtml
Istnieje watek tematyczny : Archiwum Archidiecezjalne w Gnieźnie http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-3580.phtml zatem nie ma potrzeby dublować wątki tematyczne, tworząc nowy wątek, tytuł "Archiwum Archidiecezjalne w Gnieźnie...." połączono ten wątek z ogólnodostępnym istniejącym już Tematem "Archiwum Archidiecezjalne w Gnieźnie".
Pozdrawiam serdecznie Maria
T0masz_0

Sympatyk

Re: Archiwum Archidiecezjalne w Gnieźnie....

Post autor: T0masz_0 »

Tomek1973 pisze:Firma założona tydzień temu i korzystająca z darmowego konta pocztowego. Brak własnej strony internetowej.
https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.P ... 9668e46477
Może ktoś się skusi...

t.
Ja się skusiłem. W skrócie wyglądało to tak:
- W grudniu zeszłego roku wysłałem zlecenie do AA Gniezno, na odnalezienie trzech aktów.
- po miesiącu otrzymałem informacje o przekazaniu zamówienia do P&F z prośbą o wpłatę zaliczki 45 zł za pierwszą godzinę poszukiwań.
- po trzech dniach otrzymałem informacje o wykonaniu zlecenia, jednego z aktów nie udało się odszukać.
- przelewam 36 złotych za dwa podwójne zdjęcia i następnego dnia otrzymuję mailem zdjęcia aktów.

Generalnie jestem zadowolony, do Gniezna i tak się nie wybierałem, a koszt podróży byłby porównywalny.
Natomiast w pełni się zgadzam się że archiwum powinno być dostępne do samodzielnych poszukiwań genealogocznych.

pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Digitalizacja zasobów Archiwum Archidiecezjalnego?

http://gniezno.com.pl/wiadomosci/czytaj ... lnego.html
mytka6

Sympatyk

Archiwum Archidiecezji Gniezno - czy ktoś pomoże

Post autor: mytka6 »

Witam serdecznie,

nie mam możliwości być w najbliższym czasie w AA w Gnieźnie ze względu na odległość, a ktoś może będzie i mógłby sprawdzić dla mnie dwie osoby.

Akt urodzenia Marcina Górnego, Kamieniec k.Trzemeszna syn Andrzeja i Zuzanny, rok urodzenia 1840,1841,1842- te lata są możliwe,
Akt urodzenia Stanisławy Górnej, Kamieniec k.Trzemeszna, córka Marcina i Franciszki 1870,1871,1872,1873 te lata są możliwe.

Będę ogromnie wdzięczna i w miarę możliwości odwdzięczę się.
annhof

Sympatyk

prośba o pomoc w Arch.Diecezjalnym w Gnieźnie

Post autor: annhof »

Witam Państwa!
Mam wielką prośbę. Czy ktoś z Państwa będzie wybierał sie do Archiwum Diecezjalnego w Gnieźnie i zaglądnął do mikrofilmu 94 z Parafii Toruń-Podgórz – znak zespołu AP 49 sygn.28. – akta urodzeń z lat 1810-1824 i odszukał mojego przodka : MARIAN ZALEWSKI (Zaleski) ur. w 1816r. w Podgórzu Królestwie Pruskim, syn Michała i Marianny Zalewskich. Datę urodzenia podaję przypuszczalną, gdyż w dniu ślubu miał 25 lat, więc mógł się urodzić przed jak i po 1816r.
Bardzo przepraszam, że z tą prośbą zwracam się na Forum, ale nie mogę przyjechać do Gniezna z wielu przyczyn, a przede wszystkim na odległość - mieszkam w Krakowie. W zamian służę pomocą w Arch .Państw. w Krakowie i Kurii Krakowskiej.
Pozdrawiam
Anna
Klewenhagen_malgorzata

Sympatyk

prośba o pomoc w Arch.Diecezjalnym w Gnieźnie

Post autor: Klewenhagen_malgorzata »

Witaj Anno! Mam zaplanowaną wizytę w AD Gniezno ale dopiero w marcu br jak zima trochę puści. Jesli ten termin Tobie odpowiada, chętnie sprawdzę Twoje dane. Bardzo potrzebowałabym wskazówki gdzie mam szukać dalej, w Krakowie mieszkał mojego dziadka brat
który mieszkał w tym mieście ok 1920 , brał ślub w 1942 i dalej nic nie wiem.
Proszę napisz do mnie maila odnośnie Gniezna
mail kogel12małpapoczta.onet.pl
pozdrawiam z Poznania Klewenhagen_małgorzata
Małgorzata.K

Sympatyk

Post autor: Małgorzata.K »

Cześć, gdyby ktoś z Was miał zaplanowaną wizytę w Archiwum Archidiecezjalnym w Gnieźnie to proszę dać znać :) Mam akty urodzeń do sprawdzenia z jednej parafii.
Gdybyście potrzebowali pomocy w AP w Bydgoszczy, to służę pomocą :)
Pozdrawiam
Gosia
Awatar użytkownika
Jankowski_Kamil

Sympatyk
Kontakt:

AA Gniezno

Post autor: Jankowski_Kamil »

Witam!
Może zbytnio się ośmielę , ale póki co nie mam jak i kiedy pojechać do Gniezna a potrzebuję pare informacji z tamtejszego AA.
Czy ktoś mógłby sprawdzić dla mnie pare rzeczy? Zaglądanie do ksiąg chyba nie jest tam płatne czyż nie? :)

Pozdrawiam serdecznie

Kamil
Awatar użytkownika
Piętka_Jacek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Piętka_Jacek »

Zobacz stronę archiwum, udostępnianie http://www.archiwum.archidiecezja.pl/pl ... ianie.html

A jak poszedł pierwszy dzień próbnej matury? Zostaniesz technikiem weterynarii, bo taki już wpisałeś sobie w profilu. :lol:
Awatar użytkownika
Jankowski_Kamil

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Jankowski_Kamil »

Nie może być inaczej ! :) Wiedza już jest tylko egzamin zaliczyć trzeba :)
Polski był bardzo łatwy, jutro matematyka - zmora humanistów, chociaż jakby się wydawało weterynarz to ścisłowiec :):)

Kamil

P.S. Dziękuję za link :) Chyba już kiedyś tam byłem hehe :)
rogal83

Sympatyk

Post autor: rogal83 »

Witam,
Właśnie skorzystałem z usług firmy, która jest podana na stronie AAP w Gnieźnie. Wystarczy wysłać formularz zgłoszeniowy. Odpisali mi po 5 dniach abym dokonał stosownej opłaty. Po przelaniu pieniędzy otrzymałem skan interesującego mnie aktu po 5 dniach. Trochę cierpliwości i otrzymałem informację po niespełna 2 tygodniach nie ruszając się z domu. Polecam i mam nadzieję, że te informacje komuś się przydadzą.

Pozdrawiam
Maciej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”