Nazwisko: Jodłowski,włodek,raczyńska

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=515&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
Thomeck

Nieaktywny

Post autor: Thomeck »

Witam
Czy może Jodłowscy są jakoś spokrewnieni z potomkami Jana Jodłowskiego z Mokrej Wsi (ur. ok 1817) i jego żony Anny z Wybiralów wdowy po Janie Machockim? Pobrali się w 1853 w Barcicach, mieli synów: Kazimierza (nauczyciel w Dziekanowicach), Karola i Józefa oraz podobno córkę (norbertankę?). Józef ze swoją żoną Marią Kasprzykiewiczówną miał synów Józefa i Kazimierza. Ktoś z tej rodziny potem mieszkał w Krakowie, bo wnuczka córki Anny z pierwszego małżeństwa twierdzi, że była u nich jak była młoda (teraz ma 93 lata).
Nazwisko to pojawia się jeszcze często w XIX i XX wieku w Starym Sączu i okolicach, ale nie udało mi się ich powiązać.
Pozdrawiam
Tomek Prusek
Magdalena_Adach

Sympatyk

Post autor: Magdalena_Adach »

Witam,
nazwisko Jodłowski występuje również w par. Rybitwy, Józefów, Prawno lubelszczyzna - wsie Bór, Prawno, Rybitwy
pozdrawiam
Magdalena Adach zd.Jodłowska
AdamKrawczyk

Sympatyk

Post autor: AdamKrawczyk »

Witam.Nazwisko Jodłowski występowało i jest do dzisiaj w par.Srock.Raczyńska posłanka na sejm.Pozdrawia Adam K.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”