Wileńskie cechy tkackie do r. 1795

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
jarymi

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jarymi »

Witam

Kiedyś znalazłem w sieci cyfrowe wydanie książki "Wileńskie cechy tkackie do r. 1795" Ewy Makowskiej-Gulbinowej. było to wydanie broszurowe - nie Almanach Wileński.

Almanachu w wersji cyfrowej też nie znalazłem

Niestety nie zapisałem linku, u wujka Google nie znalazłem wersji cyfrowej.

Będę wdzięczny za pomoc

Wysłany: 17-12-2014 - 15:08 *
Tak wygląda jedna ze stron tego opracowania:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/470 ... 76d8b.html
Ostatnio zmieniony śr 17 gru 2014, 15:09 przez jarymi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz

W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
Awatar użytkownika
Waldemar_Stankiewicz

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 6 times
Kontakt:

Post autor: Waldemar_Stankiewicz »

Witaj!
W Bibliotece Kresowej jest odnośnik do szukanej pozycji. Aby było łatwiej poniżej link:
http://ebuw.uw.edu.pl/dlibra/editions-content?id=133476
Początek art na str. 68

Pozdrawiam,
Waldemar
Awatar użytkownika
jarymi

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jarymi »

Wielkie dzięki
Też to znalazłem

Jest to biblioteka Uniwersytetu Warszawskiego - i jest problem z otwarciem w przeglądarce DJVU, którą mam zainstalowaną.

Jestem w kontakcie z informatykami UW ale to jest tylko część tego opracowania zamieszczonego w ALMANACHU WILEŃSKIM z 1924 r z 5-6, nie jest to pełna wersja,

a ja potrzebuję wydania pełnego - książkowego - ponieważ chcę poznać informacje znajdujące się na str 27 ale książkowej, której w Almanachu nie ma.

Znalazłem oryginał książkowy, który znajduje się w zbiorach specjalnych w Bibliotece Pedagogicznej w Kaliszu - to na szczęście niedaleko i od jutra będę próbował kontaktu z Biblioteką.
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz

W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”