But - poszukuję rodziny o tym nazwisku
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
nataliarzeszynek
T: "poszukuję rodziny o nazwisku But" *
Witam.
Poszukuje rodziny o nazwisku But
wyemigrowali z Polski ok. 1907 rejs statkiem Batory byli to
Franciszek But
Wojciech But
Michał But (zmienił nazwisko na Bucinski) podobno całe życie spędzili w Cleveland w Ohio stamtąd też przychodziły paczki.
Jedyne informacje jaki posiadam to imiona rodziców
Kacper But
Agnieszka But zd. Winiarska
pochodzili z Rzeszynka
proszę o pomoc
Pozdrawiam
* zmiana tematu przez moderatora [Sianin_1948]
Witam.
Poszukuje rodziny o nazwisku But
wyemigrowali z Polski ok. 1907 rejs statkiem Batory byli to
Franciszek But
Wojciech But
Michał But (zmienił nazwisko na Bucinski) podobno całe życie spędzili w Cleveland w Ohio stamtąd też przychodziły paczki.
Jedyne informacje jaki posiadam to imiona rodziców
Kacper But
Agnieszka But zd. Winiarska
pochodzili z Rzeszynka
proszę o pomoc
Pozdrawiam
* zmiana tematu przez moderatora [Sianin_1948]
- Grazyna_Gabi

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 12 times
Witaj Agnieszko,
Wg Ellisisland w 1907 roku, z podanej przez Ciebie miejscowosci, wyemigrowaly nastepujace osoby o nazwisku But.
Niestety obecnie nie mam dostepu do manifestow chociaz od wielu lat bylam na tej stronie zarejestrowana, chyba
nastapila jakas zmiana. Moze ktos z szanownych forumowiczow pomoze i zalaczy owe manifesty tu na forum.
Moga zawierac istotne dla Ciebie informacje, chociaz to nie te osoby ktorych poszukujesz.
1 But, Johann Rzeszynek, Germany 3 1904 1907
2 But, Josefa Rzeszynek, Germany 31 1876 1907
3 But, Josefa Rzeszynek, Germany 4 1903 1907
4 But, Marianna Rzeszynek, Germany 9 1898 1907
http://www.libertyellisfoundation.org/passenger-result
Pozdrawiam
Grazyna
Wg Ellisisland w 1907 roku, z podanej przez Ciebie miejscowosci, wyemigrowaly nastepujace osoby o nazwisku But.
Niestety obecnie nie mam dostepu do manifestow chociaz od wielu lat bylam na tej stronie zarejestrowana, chyba
nastapila jakas zmiana. Moze ktos z szanownych forumowiczow pomoze i zalaczy owe manifesty tu na forum.
Moga zawierac istotne dla Ciebie informacje, chociaz to nie te osoby ktorych poszukujesz.
1 But, Johann Rzeszynek, Germany 3 1904 1907
2 But, Josefa Rzeszynek, Germany 31 1876 1907
3 But, Josefa Rzeszynek, Germany 4 1903 1907
4 But, Marianna Rzeszynek, Germany 9 1898 1907
http://www.libertyellisfoundation.org/passenger-result
Pozdrawiam
Grazyna
Witaj Agnieszko,
Nie wiem czy juz dalas rade obejzyc spisy pasazerskie do ktorego Grazyna ci link. W spisie pise ze Jozefa, i jej dzieci Johann, Jozefa i Marianna jada do ojca Wojciech. A Wojciech mieszkaj w Cleveland, Ohio. Johann i Maryanna urodzily sie w stanach. Znimi jedzie swagier Stanislaw Kazmierski.
Niestety nie dam rade sciagnac kopie tego spisu pasazerskiego od czasu odnowiena wygladu strony ellisisland.
Do Grazyny,
Ja tez mialam troche chlopotow z wchodzeniem na libertyellisfoundation, bo jak uzywam ipada to po prostu strona nie chce przyjac moje haslo, a jak uzywam laptopa nie mam problemow. Jeszcze dodatkowo jak sie logujesz po raz pierwszy to musis zmienic haslo dodajac numer. Na Przyklad moje haslo jest ****** i ja dodalam 10.
Pozdrawiam, pomponik
Nie wiem czy juz dalas rade obejzyc spisy pasazerskie do ktorego Grazyna ci link. W spisie pise ze Jozefa, i jej dzieci Johann, Jozefa i Marianna jada do ojca Wojciech. A Wojciech mieszkaj w Cleveland, Ohio. Johann i Maryanna urodzily sie w stanach. Znimi jedzie swagier Stanislaw Kazmierski.
Niestety nie dam rade sciagnac kopie tego spisu pasazerskiego od czasu odnowiena wygladu strony ellisisland.
Do Grazyny,
Ja tez mialam troche chlopotow z wchodzeniem na libertyellisfoundation, bo jak uzywam ipada to po prostu strona nie chce przyjac moje haslo, a jak uzywam laptopa nie mam problemow. Jeszcze dodatkowo jak sie logujesz po raz pierwszy to musis zmienic haslo dodajac numer. Na Przyklad moje haslo jest ****** i ja dodalam 10.
Pozdrawiam, pomponik
- Grazyna_Gabi

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 12 times
Re: But - poszukuję rodziny o tym nazwisku
Ja tez uzywam laptopa i na stare haslo nie chce zalogowac, za Twoim przykladem dodalam jeszcze dwa znaki ale to nie pomoglo, nadal cos nie tak, chyba nalezy sie na nowo zarejestrowac ale to tez zla droga bo znowu beda odpowiadac, ze maja juz moj adres emailowy a ja nie chce zmieniac adresu.pomponik pisze: Do Grazyny,
Pozdrawiam, pomponik
Nie znam angielskiego i moze stad ten problem. Juz mi sie nie chce kompinowac.
Pozdrawiam
Grazyna
-
nataliarzeszynek
dziękuję Wam bardo za odpowiedź
zgadzaloby się ze wojciech to ojciec
informacje mam ograniczone bo jedyna osoba ktora pamietała te wyjazdy czyli moja babcia zmarła i nie mam mozliwosci dowiedziec sie nic wiecej a chciałabym odnaleźć tą rodzinę to już tyle lat .
Mam swiadomosc ze bedzie ciezko, ale gdyby ktoś jeszcze mogły pomoc bede wdzięczna
pozdrawiam
Natalia
zgadzaloby się ze wojciech to ojciec
informacje mam ograniczone bo jedyna osoba ktora pamietała te wyjazdy czyli moja babcia zmarła i nie mam mozliwosci dowiedziec sie nic wiecej a chciałabym odnaleźć tą rodzinę to już tyle lat .
Mam swiadomosc ze bedzie ciezko, ale gdyby ktoś jeszcze mogły pomoc bede wdzięczna
pozdrawiam
Natalia
RE: Re: But - poszukuję rodziny o tym nazwisku
Myślę, że jestem związana z Michaelem Bucinski który mieszkał w Cleveland, Ohio .
Ja nie mówić i pisać po polsku. Używam tłumacza Google.
Ja nie mówić i pisać po polsku. Używam tłumacza Google.
- Mendyka_Grzegorz

- Kontakt:
[quote="nataliarzeszynek"]T: "poszukuję rodziny o nazwisku But" Witam.
Poszukuje rodziny o nazwisku But..(zmienił nazwisko na Bucinski)quote]
ja znam genealogię Bucichowskich od: Rudolf Bucichowski* 1864+ 1933
to też nazwisko przybrane; pierwotne nieznane niestety.
Może jakieś powiązania?
Poszukuje rodziny o nazwisku But..(zmienił nazwisko na Bucinski)quote]
ja znam genealogię Bucichowskich od: Rudolf Bucichowski* 1864+ 1933
to też nazwisko przybrane; pierwotne nieznane niestety.
Może jakieś powiązania?
Grzegorz z Wrocławia
Śląskie Towarzystwo Genealogiczne [102/2001]
Kaliskie Towarzystwo Genealogiczne [ 16/2010]
http://genealodzy.wroclaw.pl/
http://gento.wroclaw.pl/
Śląskie Towarzystwo Genealogiczne [102/2001]
Kaliskie Towarzystwo Genealogiczne [ 16/2010]
http://genealodzy.wroclaw.pl/
http://gento.wroclaw.pl/