Kroner Marianna par. Miedzierza

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kronerhalina

Sympatyk
Mistrz

Kroner Marianna par. Miedzierza

Post autor: kronerhalina »

T: "Marianna Kroner par.Miedzierza" *

Witajcie.Poszukuję aktu urodzenia Marianny Kroner c.Piotra i Józefy Tuz zmarłej w Świnkowie parafia Miedzierza 14 cze 1811 - akt 51.Może ktoś w swoich poszukiwaniach trafił na takie nazwisko w tym czasie tak pisane.W późniejszych aktach również Kromer,Krommer. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Świątecznie pozdrawiam. Halina

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Gośka

Sympatyk
Legenda

Marianna Kroner par.Miedzierza

Post autor: Gośka »

jeśli to Miedzierza, której akta znajdują się w AP Kielce to nie ma takiej osoby ani pod tym numerem ani pod żadnym w 1811 roku :(
Pozdrawiam - Gośka
Staporek_Kamil

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Staporek_Kamil »

Kamil Stąporek
Gośka

Sympatyk
Legenda

Ja szukałam aktu urodzenia tak jak pisała Halina, a tu okazuje się, że w 1811 roku jest akt zgonu Marianny (lat 5) a urodziła się ok. 1806. Już myślałam, że coś mi na oczy padło i nie potrafię czytać he he :)
Pozdrawiam - Gośka
kronerhalina

Sympatyk
Mistrz

Gosia ja napisałam,że szukam aktu urodzenia osoby zmarłej w 1811 . Akt zgonu już mam .Także dziękuję i Tobie i Kamilowi za zainteresowanie i chęć pomocy.Pozdrawiam.Halina
Gośka

Sympatyk
Legenda

Re: Marianna Kroner par.Miedzierza

kronerhalina pisze:Gosia ja napisałam,że szukam aktu urodzenia osoby zmarłej w 1811 . Akt zgonu już mam .Także dziękuję i Tobie i Kamilowi za zainteresowanie i chęć pomocy.Pozdrawiam.Halina
Najgorzej to czytać bez zrozumienia :wink: :oops:
kronerhalina

Sympatyk
Mistrz

Re: Marianna Kroner par.Miedzierza

Gosia to wszystko pośpiech - taki mamy tryb życia. A moja "zguba" prawie na pewno nie urodziła się w par. Miedzierza. Jej ojciec Piotr umiera w Jasiowie par.Tumlin w 1824 już jako wdowiec. Byli więc dość mobilni pewnie z racji wykonywanego zawodu a urodziny i zgony spotykały ich nie jako po drodze. Może jeszcze pewne fakty ujrzą światło dzienne.Czas pokaże.Wesołych Świąt.Halina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”