Przyczna śmierci
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Mirek.Kozak

Re: Przyczna śmierci
To jest powazne pytanie ... w akcie chrztow nie ma, w akcie slubu tez chyba nie ma - no to chyba zostaje akt zgonu, ale kto to wie?Elisza pisze:Witajcie. Powiedzcie mi w jakim dokumencie mozna znależć przyczynę smierci?
A moze jeszcze zyje ta osoba?
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Chodzi mi o mojego wujka, zmarł gdy był jeszcze niemowlakiem. Podobno był bardzo chory. ciekawi mnie co mu dolegało. Byłam w pobliskim kościele, tam udzielono mi inforamcji kiedy zmarł, kiedy się urodził, ale nic o przyczynie śmierci nie mieli napisane. A ile kosztuje wyciągnięcie takiego aktu zgonu w urzędzie gminnym? Jestem dopiero początkująca, swoje drzewo genealogiczne zaczynam dopiero budować 
- Mirek.Kozak

Eliszo,
podaj date urodzin i date zgonu - byc moze zwykly konflikt krwi Rh+/- byl przyczyna zgonu...
podaj date urodzin i date zgonu - byc moze zwykly konflikt krwi Rh+/- byl przyczyna zgonu...
Pozdrawiam: MireQ
Jan Kabat, daty mam z parafii z Ciasna
Ostatnio zmieniony śr 17 lut 2016, 19:45 przez Elisza, łącznie zmieniany 1 raz.
Od chyba 1959 roku obowiązuje w Polsce karta zgonu niezbędna do wydania aktu zgonu.
Na kartach zgonu znajduje się z reguły przyczyna. Karty zgonu są w USC oraz w GUS dla celów statystycznych.
Pozdrawiam
Michał
Na kartach zgonu znajduje się z reguły przyczyna. Karty zgonu są w USC oraz w GUS dla celów statystycznych.
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
Michał
- Barbara_Lendzion

Witam. Może i ja się dołączę. W archiwum Diecezjalnym we Włocławku trafiłam na księgę zgonów prowadzoną w kościele ,gdzie była rubryka dotycząca przyczyny zgonu. Były to lata wojenne i powojenne.Może popróbuj w kościele.
Barbara
Barbara
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion