Kroner Marianna par. Miedzierza
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
kronerhalina

Kroner Marianna par. Miedzierza
T: "Marianna Kroner par.Miedzierza" *
Witajcie.Poszukuję aktu urodzenia Marianny Kroner c.Piotra i Józefy Tuz zmarłej w Świnkowie parafia Miedzierza 14 cze 1811 - akt 51.Może ktoś w swoich poszukiwaniach trafił na takie nazwisko w tym czasie tak pisane.W późniejszych aktach również Kromer,Krommer. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Świątecznie pozdrawiam. Halina
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Witajcie.Poszukuję aktu urodzenia Marianny Kroner c.Piotra i Józefy Tuz zmarłej w Świnkowie parafia Miedzierza 14 cze 1811 - akt 51.Może ktoś w swoich poszukiwaniach trafił na takie nazwisko w tym czasie tak pisane.W późniejszych aktach również Kromer,Krommer. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Świątecznie pozdrawiam. Halina
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Marianna Kroner par.Miedzierza
jeśli to Miedzierza, której akta znajdują się w AP Kielce to nie ma takiej osoby ani pod tym numerem ani pod żadnym w 1811 roku 
Pozdrawiam - Gośka
-
Staporek_Kamil

Ja szukałam aktu urodzenia tak jak pisała Halina, a tu okazuje się, że w 1811 roku jest akt zgonu Marianny (lat 5) a urodziła się ok. 1806. Już myślałam, że coś mi na oczy padło i nie potrafię czytać he he 
Pozdrawiam - Gośka
-
kronerhalina

Gosia ja napisałam,że szukam aktu urodzenia osoby zmarłej w 1811 . Akt zgonu już mam .Także dziękuję i Tobie i Kamilowi za zainteresowanie i chęć pomocy.Pozdrawiam.Halina
Re: Marianna Kroner par.Miedzierza
Najgorzej to czytać bez zrozumieniakronerhalina pisze:Gosia ja napisałam,że szukam aktu urodzenia osoby zmarłej w 1811 . Akt zgonu już mam .Także dziękuję i Tobie i Kamilowi za zainteresowanie i chęć pomocy.Pozdrawiam.Halina
-
kronerhalina

Re: Marianna Kroner par.Miedzierza
Gosia to wszystko pośpiech - taki mamy tryb życia. A moja "zguba" prawie na pewno nie urodziła się w par. Miedzierza. Jej ojciec Piotr umiera w Jasiowie par.Tumlin w 1824 już jako wdowiec. Byli więc dość mobilni pewnie z racji wykonywanego zawodu a urodziny i zgony spotykały ich nie jako po drodze. Może jeszcze pewne fakty ujrzą światło dzienne.Czas pokaże.Wesołych Świąt.Halina