Witam.
Osoby mające swoje korzenie w parafii Tenczynek proszę o kontakt na Priva.W miarę możności postaram się pomóc w poszukiwaniach genealogicznych.
Pozdrawiam
Marek
Parafia Tenczynek-Pomogę
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Parafia Tenczynek-Pomogę
Witam serdecznie,
Bardzo miła wiadomość, poszukuję informacji o mojej 4xprababci, która pochodziła z Tenczynka. To Marianna Sekuła, urodzona około 1810-1818, córka Magdaleny ze Szczurków i Wawrzyńca Sekuły. Miała młodszą siostrę Antoninę. Czy jest taka możliwość, aby ją odnaleźć ?
Serdecznie i pozdrawiam i bardzo dziękuję za oferowaną pomoc !
Hanna
Bardzo miła wiadomość, poszukuję informacji o mojej 4xprababci, która pochodziła z Tenczynka. To Marianna Sekuła, urodzona około 1810-1818, córka Magdaleny ze Szczurków i Wawrzyńca Sekuły. Miała młodszą siostrę Antoninę. Czy jest taka możliwość, aby ją odnaleźć ?
Serdecznie i pozdrawiam i bardzo dziękuję za oferowaną pomoc !
Hanna
Parafia Tenczynek-Pomogę
Proszę bardzo.
Antonina Sekuła urodzona 3 VIII 1813 w Tenczynku pod numerem 7.Rodzice Chrzestni:Jan Leśniak i Regina Wrońska.
Marianna Sekuła urodzona 5 IV 1816 w Tenczyneku pod numerem 7.Rodzice Chrzestni:Organista Jan Zieliński i Marianna Jamroska.
Pozdrawiam ciepło
Marek
Antonina Sekuła urodzona 3 VIII 1813 w Tenczynku pod numerem 7.Rodzice Chrzestni:Jan Leśniak i Regina Wrońska.
Marianna Sekuła urodzona 5 IV 1816 w Tenczyneku pod numerem 7.Rodzice Chrzestni:Organista Jan Zieliński i Marianna Jamroska.
Pozdrawiam ciepło
Marek
Parafia Tenczynek-Pomogę
Panie Marku, a to mnie Pan zaszokował, tak po prostu znalazł Pan moją Mariannę ! Jeszcze nie mogę ochłonąć...
Marianna wyjechała z Antoniną do Krakowa i tam pracowała jako służąca i tam wyszła za mąż. I tam ją znalazłam, chociaż nigdy się nie spodziewałam mieć przodków z Krakowa i okolic.
Czy ci Sekułowie i Szczurkowie to były popularne nazwiska w Tenczynku ?
Serdecznie pozdrawiam !!!!
Hanna
Marianna wyjechała z Antoniną do Krakowa i tam pracowała jako służąca i tam wyszła za mąż. I tam ją znalazłam, chociaż nigdy się nie spodziewałam mieć przodków z Krakowa i okolic.
Czy ci Sekułowie i Szczurkowie to były popularne nazwiska w Tenczynku ?
Serdecznie pozdrawiam !!!!
Hanna
Parafia Tenczynek-Pomogę
Witam.
Osoby zainteresowane parafią Tenczynek proszę o PILNY kontakt na priv:)
Pozdrawiam
Marek
Osoby zainteresowane parafią Tenczynek proszę o PILNY kontakt na priv:)
Pozdrawiam
Marek