ZoSIA (NAC) i "szukajwarchiwach.pl "
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- A.Michałowski

-
Marynicz_Marcin

Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Ja już dawno przywykłem do tego, że albo nie dodają żadnej z moich parafii albo jak już coś dadzą, to dawno mam to opracowane.A.Michałowski pisze:Jak na razie to są tylko obietnice....Prawdopodobnie nie wszyscy będą usatysfakcjonowani.
Aleksander.
Wiele przez to, że nie mam "związanych rąk" i potrafię pojechać do archiwum osobiście, a nie czekać, aż skany się pojawią
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
- Mirek.Kozak

Marcinie, wiele, bardzo wiele osob nie moze pojechac do archiwum ze wzgledow zdrowotnych i wiele ze wzgledow finansowych.Marynicz_Marcin pisze:Wiele przez to, że nie mam "związanych rąk" i potrafię pojechać do archiwum osobiście, a nie czekać, aż skany się pojawią
Nie pozostaje im inna opcja - tylko czekac...
Maja zwiazane rece, bo juz nie sa na utrzymaniu rodzicow...
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
-
Marynicz_Marcin

Widze, ze starasz się wiedzieć o mnie wiele, jednak niezbyt Ci to wychodziMirek.Kozak pisze: Marcinie, wiele, bardzo wiele osob nie moze pojechac do archiwum ze wzgledow zdrowotnych i wiele ze wzgledow finansowych.
Nie pozostaje im inna opcja - tylko czekac...
Maja zwiazane rece, bo juz nie sa na utrzymaniu rodzicow...
Nie chodzi mi o wszystkich, bo przeciez i ja nie moge byc wszedzie i cały czas. Jednak wiele razy spotykam się z czymś takim, ze nie ma czegoś online, to juz ktoś nie wie co zrobić. Sam fakt bycia w Archiwum i odkrycia czegos tam, na miejscu, a nie online, to jest coś fantastycznego.Bozenna pisze: Marcinie, nawet nie wiesz jaki jestes szczesciarz.
Ja tez bym tak chciala, ale dzieli mnie od archiwum i od parafii moich marzen ponad 2000 km.
Mirek slusznie pisze, pewne osoby maja "zwiazane rece".
Z usmiechem,
Bozenna
Zresztą co to za genealogia, która kończy się po x kliknięciach ?
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Marcin Marynicz
Witam.
Zgadzam się z Marcinem. Odnalezienie "swoich" w archiwum, trzymając księgę w dłoniach to jest to!
Chociaż jestem, jak państwo to ujęli, na utrzymaniu rodziców to nigdy nie prosiłem ich o pieniądze na wyjazd do innego miasta celem poszukiwania przodków. Musiałem na to sam znaleźć fundusze. Oczywiście skany w internecie są również dla mnie bardzo pomocne zwłaszcza odkąd zacząłem studia. Drodzy Państwo nie ma co sobie wypominać. Każdy może poszukiwać w taki sposób jaki się jemu podoba.
Pozdrawiam
Tomasz
Zgadzam się z Marcinem. Odnalezienie "swoich" w archiwum, trzymając księgę w dłoniach to jest to!
Chociaż jestem, jak państwo to ujęli, na utrzymaniu rodziców to nigdy nie prosiłem ich o pieniądze na wyjazd do innego miasta celem poszukiwania przodków. Musiałem na to sam znaleźć fundusze. Oczywiście skany w internecie są również dla mnie bardzo pomocne zwłaszcza odkąd zacząłem studia. Drodzy Państwo nie ma co sobie wypominać. Każdy może poszukiwać w taki sposób jaki się jemu podoba.
Pozdrawiam
Tomasz
- Mirek.Kozak

Tomaszu,Tomek9877 pisze:Witam.
Chcoiaż jestem, jak państwo to ujęli, na utrzymaniu rodziców to nigdy nie prosiłem ich o pieniądze na wyjazd do innego miasta celem poszukiwania przodków. Musiałem na to sam znaleźć fundusze. Oczywiście skany w internecie są również dla mnie bardzo pomocne zwłaszcza odkąd zacząłem studia. Drodzy Państwo nie ma co sobie wypominać. Każdy może poszukiwać w taki sposób jaki się jemu podoba.
Pozdrawiam
Tomasz
przeczytaj jeszcze raz co wczesniej bylo napisane ze zrozumieniem!
Osoba na wozku inwalidzkim, osoba z 7 dioptriami wzroku nigdzie nie pojedzie i nie zaliczy zadnego archiwum.
Osoba z 560 zl renty tez nigdzie nie pojedzie, bo nie ma mozliwosci dorobienia...
Te osoby nie maja mozliwosci szukania w taki sposob, jak tobie sie podoba, tylko w taki saposob, na jaki ich stac.
Te osoby czekaja na skany umieszczane na szwa i familysearch.
Dla nich to jest jedyna szansa na odszukanie kolejnego przodka.
Wiec Marcinie i Tomaszu - troche pokory!
Pozdrawiam: MireQ
- Bea

I co z tym prezentem ? bo nie wiem czy jechać na święta....forumuser pisze:Pozwolę sobie zacytować informację którą wczoraj otrzymałem:
"Szanowny Panie,
Miło nam poinformować, iż najbliższa aktualizacja serwisu szukajwarchiwach.pl jest planowana jest za dzień 22 grudnia bieżącego roku.
Z przyczyn technicznych aktualizacja wrześniowa faktycznie miała miejsce dopiero w październiku- za co serdecznie przepraszamy.
Z poważaniem
..."
Jeżeli to się sprawdzi to dostaniemy bardzo sympatyczny prezent pod choinkę
- A.Michałowski

- Kaczmarek_Aneta

Uśmiechnijcie się 
Tak jak napisałam wcześniej - publikacja skanów planowana jest na 29-30 grudnia tego roku.
Wesołych Świąt!
Aneta
Tak jak napisałam wcześniej - publikacja skanów planowana jest na 29-30 grudnia tego roku.
Wesołych Świąt!
Aneta
Ostatnio zmieniony pt 26 gru 2014, 08:50 przez Kaczmarek_Aneta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Piotr_Romanowski

- Bea

trzeba czekać 
Ja mam w "ulubionych" linkach stworzony katalog "szwa" z linkami do poszczególnych zespołów z opisanymi datami skrajnymi i ewentualnie ilością skanów. Dla zerowej ilości skanów również. Jak publikują coś to wchodzę po kolei w te linki i sprawdzam czy jest coś więcej.
Z "moich" nic nie przybyło.
A swoją drogą AP Mława kiedyś opublikują ? Bo nawet w planach nie ma. Warszawa zazdrosna jest o swój oddział ?

Ja mam w "ulubionych" linkach stworzony katalog "szwa" z linkami do poszczególnych zespołów z opisanymi datami skrajnymi i ewentualnie ilością skanów. Dla zerowej ilości skanów również. Jak publikują coś to wchodzę po kolei w te linki i sprawdzam czy jest coś więcej.
Z "moich" nic nie przybyło.
A swoją drogą AP Mława kiedyś opublikują ? Bo nawet w planach nie ma. Warszawa zazdrosna jest o swój oddział ?