Witaj Marto!martawojnarowicz pisze:Witam bardzo serdecznie,od dawna staram sie odnalezc rodzine w ameryce ale nie stety bez powodzenia,bariera jezykowa i nieznajomosc komputera sa glowna prtzeszkoda,nawet teraz staralam sie skorzystac ze wskazowek pana Moskala ale bez efektow.Tak wiec bardzo prosze o pomoc w odnalezieniu rodziny Chroniewicz.Siostra mojej babci nazywala sie HELENA PIEKARCZYK w czasie 2giej wojny byla w jakims obozie w Niemczech,miala ok 20 lat,moze troszke wiecej,tam poznala TADEUSZA CHRONIEWICZ,po zakonczeniu wojny razem z Niemiec wyjechali do Ameryki,plyneli statkiem,zamieszkali w DITROID,wzieli slub,pozniej urodzil sie ich syn CHESTER(nie jestem pewna czy dobrze napisalam imie)W listach do babci Helena nazywala go Czeslaw.Niestety kiedy Chester mial ok 8 lat Helena zginela w wypadku samochodowym,prawdopodobnie potracil ja samochod.Jakis czas po jej smierci jej maz TADEUSZ CHRONIEWICZ przysylal do polski listy i fotografie Chestera,pozniej listy przestaly przychodzic,nie wiadomo
dlaczego.Wiem,ze te informacje ktore mam to niewiele ale wierze,ze moze na poczatek ktos da mi jakas wskazowke.Marta
Tadeusz płynie na statku razem z Heleną.
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Tadeusz Chroniewicz Name: Tadeusz Chroniewicz
Arrival Date: 4 Oct 1951
Estimated Birth Year:abt 1923
Port of Departure: Bremerhaven, Germany
Ethnicity/Race/Nationality:Polish
Ship Name: General Harry Taylor
Search Ship Database: Search the General Harry Taylor in the 'Passenger Ships and Images' database
Port of Arrival: New York, New York
Line: 6
http://img16.imageshack.us/img16/3526/chroniewicz.jpg
U.S. Naturalization Records Indexes, 1794-1995 about Tadeusz Chroniewicz Name:Tadeusz Chroniewicz
Birth Date: 15 Feb 1923
State: Michigan
Locality, Court: Detroit, District Court
U.S. Naturalization Records Indexes, 1794-1995 about Helena Chroniewicz Name:Helena Chroniewicz
Birth Date: 27 Apr 1928
State: Michigan
Locality, Court: Detroit, District Court
U.S. Public Records Index about Chester T Chroniewicz
Name: Chester T Chroniewicz
Birth Date:Jul 1954
Address:22066 Donaldson, Dearborn, Michigan 48124-0801 (19
CHESTER T CHRONIEWICZ Born Jul 1954 Get More Information Record Created: 01/2002
22066 DONALDSON ST Satellite Photo & Map Check for Email Address Google
DEARBORN, MI 48124 Confirm Current Phone & Address
Complete Report on CHESTER T CHRONIEWICZ
PAMELA A CHRONIEWICZ Born Jul 1956 Get More Information Record Created: 01/2002
22066 DONALDSON ST Satellite Photo & Map Check for Email Address Google
DEARBORN, MI 48124 Confirm Current Phone & Address
Complete Report on PAMELA A CHRONIEWICZ
TADEUSZ CHRONIEWICZ Born Feb 1923 Get More Information Record Created: 03/2004
5031 ORCHARD AVE Satellite Photo & Map Check for Email Address Google
DEARBORN, MI 48126 Confirm Current Phone & Address
Complete Report on TADEUSZ CHRONIEWICZ
Podaję link do adresów poniżej,jak kikniesz na Satelite Photo&Map