Nazwisko: Ciesielski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=4738&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Moj dziadek nazywał się Ciesielski -pochodzi z ok. Konina.Nic nie wiem na temat jego rodzeństwa. Może jesteśmy spokrewnieni. Pozdrawiam
-
marcin_rzepecki

Żona mego wujka nazywała się z domu Ciesielska. Pochodziła ze Szkaradowa w okolicy Rawicza. Miała rodzeństwo, chyba siostrę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
barbara12144

Re: Nazwisko: Ciesielski
W moim drzewku jest Ciesielski Aleksander - ur.1881 r syn Stanisława i Apoloni Kopci ( ???).marcin_rzepecki pisze:Żona mego wujka nazywała się z domu Ciesielska. Pochodziła ze Szkaradowa w okolicy Rawicza. Miała rodzeństwo, chyba siostrę.
Pozdrawiam.
Pozdrowionka
Witam!
Mój Dziadek tez nazywał się Ciesielski Stanisław ożenił się na Kujawach z Agnieszką Banasiak, nie wiem gdzie się urodził .Przed wojną pracował u Księcia Radziwiłła jako gajowy w Perebrody na terenach obecnie Ukraina , miał dwie córki i syna ,którzy mieszkali :Piastów ,Ursus,Pruszków
Pozdrawiam
Ryszard
Mój Dziadek tez nazywał się Ciesielski Stanisław ożenił się na Kujawach z Agnieszką Banasiak, nie wiem gdzie się urodził .Przed wojną pracował u Księcia Radziwiłła jako gajowy w Perebrody na terenach obecnie Ukraina , miał dwie córki i syna ,którzy mieszkali :Piastów ,Ursus,Pruszków
Pozdrawiam
Ryszard
Ostatnio zmieniony sob 13 lut 2010, 10:31 przez Szolyga, łącznie zmieniany 2 razy.
-
grzegorz_dominik

Nazwisko:Ciesielski
Witam. Mam koleżanke z szkoły podstawowej w Poznaniu,za panne nazywała się Ciesielska Alina.
W szpitalu w Śremie pracuje lekarz ortopeda-traumatolog Ciesielski Tomasz.
Pozdrawiam.
W szpitalu w Śremie pracuje lekarz ortopeda-traumatolog Ciesielski Tomasz.
Pozdrawiam.
-
Dubicka_Martyna
Witam! Mieszkam w Szkaradowie i jest tu rodzina Ciesielskich, a moja babcia kojarzy też innego Ciesielskiego-starsze pokolenie. Proszę o więcej informacji, np. w którym roku urodził się dziadek.Wandek pisze:Moj dziadek nazywał się Ciesielski -pochodzi z ok. Konina.Nic nie wiem na temat jego rodzeństwa. Może jesteśmy spokrewnieni. Pozdrawiam
Pozdrawiam
Martyna D
Witam!
Posiadam bardzo pokaźną wiedzę o rodzinie Ciesielskich, zamieszkujących od końca XVIII wieku Piaski (Wielkie vel Luterskie) pod Lublinem. Wszyscy - mam ich w "drzewie" prawie 400 osób - są potomkami jednej pary moich przodków.
Pozdrawiam, Marek.
Posiadam bardzo pokaźną wiedzę o rodzinie Ciesielskich, zamieszkujących od końca XVIII wieku Piaski (Wielkie vel Luterskie) pod Lublinem. Wszyscy - mam ich w "drzewie" prawie 400 osób - są potomkami jednej pary moich przodków.
Pozdrawiam, Marek.
Antoni Ciesielski był kasjerem miejskim w Tomaszowie Mazowieckim w 1849 roku.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
AdamKrawczyk

Stefan Ciesielski w latach 1963-68 prob.par.Sroc.
Pozdrawiam .Adam K.
Pozdrawiam .Adam K.
Mój prapra dziadek to Józef Ciesielski ur 1839 r. mieszkał we wsi Sadówiec koło miata Mogilno woj obecnie Kujawsko-Pomorskie.
Witam!
"Moi" spokrewnieni Ciesielscy pochodzili z Opatowa i/lub okolic. Po II WS przeniesli sie do Lodzi.
Pozdrawiam
Gosia
"Moi" spokrewnieni Ciesielscy pochodzili z Opatowa i/lub okolic. Po II WS przeniesli sie do Lodzi.
Pozdrawiam
Gosia
-
Pieczątkiewicz_Krzysztof

Moja prababcia z domu była Ciesielska. Józefata ur.1861 Smólniki pow.Mąkolno - kujawsko-pomorskie. Na moim drzewie mam kilkudziesięcioro Ciesielskich. Pozdrawiam
Krzysztof Pieczątkiewicz
Krzysztof Pieczątkiewicz