Moczulska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Moczulska
Znalazłam ten materiał na Faceboku i pomyślałam,że byłoby dobrze wstawić na tym portalu. Może znajdzie się tutaj nawet ktoś z rodziny tej pani.
Pani nazywa się Józefa Moczulska. Mieszka na Ukrainie - Tłumacz w jakich warunkach zobaczcie sami. Za patriotyzm dla Polski i stawkę jaką za to zapłaciła życzę tej pani aby znalazła na resztę swego życia godne miejsce i potomków swej rodziny z którymi spędzi resztę swego życia.
https://www.facebook.com/OcalOdZapomnie ... =1&theater
Pani nazywa się Józefa Moczulska. Mieszka na Ukrainie - Tłumacz w jakich warunkach zobaczcie sami. Za patriotyzm dla Polski i stawkę jaką za to zapłaciła życzę tej pani aby znalazła na resztę swego życia godne miejsce i potomków swej rodziny z którymi spędzi resztę swego życia.
https://www.facebook.com/OcalOdZapomnie ... =1&theater
-
Sawicki_Julian

Moczulska
Witam, to Żałosne ze Polka żyje tam na równi z psem i nie tylko ona, to polskie władze i unijne powinny jak Najszybciej Ukrainę przyłączyć do normalnych ludzi, czyli do Unii. A tym co im bliżej do Rosji, to droga wolna i podziękować za to że w całości mogą odejść, nie w kawałkach jak z Polakami we własnym domu robili nie tak dawno. Tu przypomnę panu z Francji i jego Veto dla Ukrainy do Unii, a teraz Francuzi są niepewni we własnym kraju, tylko siła jest w kupie, jak mawiali nasi przodkowie ; pozdrawiam - Julian
Moczulska
Zgadzam się z tym co piszesz. Ta pani za swą postawę powinna być na koszt państwa sprowadzona do Polski. Otrzymać piekne,cieplutkie mieszkanie i najwyższe odznaczenie łącznie z jego profitami. Za jednym kursem do tego slamsu wysłać tych co nami dowodzą aby spróbowali ile kosztuje zachowanie polskości, a wówczas potrafili by ją uszanować.
Mirka
Mirka
-
Sawicki_Julian

Moczulska
By dać dowód ze my wszyscy Polacy jesteśmy sobie równi z inny ludźmi na całym świecie, jesteśmy za sobą i nie chcemy wojny, tylko pokojowe rozwiązanie na Ukrainie. Ba, nawet część europejska Rosji może wejść do Unii, tylko trzeba wyrzec się wtedy wojen z mniejszym i i słabszymi państwami. Pozdrawiam i zachęcam o odważną opinie w tej sprawie, bo to o polską krew chodzi, by nasi przodkowie ktorych tam krew w zięmie wsiąkła i kości ich są w ukrytch grobach, się nie wstydzili takich potomków ; Julian
Moczulska
Właśnie sztuką mistrzowską jest pokojowe załatwienie konfliktu. Rozpętać wojnę potrafi każdy. Nieetyczne jest i źle świadczy o mocniejszym znęcanie się nad słabszym.
....gdzieś kiedyś słyszałam coś mniej wiecej takiego.."powróci orzeł aż pod Czarne Morze wróg w kraj odejdzie daleki "......
Może udałoby się tej pani znaleźć tutaj jakiś krewnych, być może pamięta nazwiska dziadków,babć.
Mirka
....gdzieś kiedyś słyszałam coś mniej wiecej takiego.."powróci orzeł aż pod Czarne Morze wróg w kraj odejdzie daleki "......
Może udałoby się tej pani znaleźć tutaj jakiś krewnych, być może pamięta nazwiska dziadków,babć.
Mirka
-
Sawicki_Julian

Moczulska
Mirko, ci redaktorzy zabrali ta półnagą babcię do Polski i miejsce jej znajdą. Ja słyszałem że Polska będzie graniczyć z Chinami i trzeba się uczyć języka chińskiego. Cieszy mnie to i należy się nam to jak psu buda, za znęcanie się nad Polakami od czterystu lat ; Julian
Moczulska
No tak miejsce znajdą ale krewnych nie, a jej zapewne marzeniem jest jeszcze przed śmiercią
zobaczyć się z rodziną na wyzwolonej ziemi. Widzę, ze niektórzy nawet na tym portalu mają to nazwisko
w swoim drzewie.Trzeba do nich napisać gdyz mogą nie śledzić tego wątku.
Aby sobie wyobrazić potęgę naszej ojczyzny wystarczy sobie przypomnieć hołd ruski i pruski.
Teraz te hołdy oddawane są odwrotnie.
Mirka
zobaczyć się z rodziną na wyzwolonej ziemi. Widzę, ze niektórzy nawet na tym portalu mają to nazwisko
w swoim drzewie.Trzeba do nich napisać gdyz mogą nie śledzić tego wątku.
Aby sobie wyobrazić potęgę naszej ojczyzny wystarczy sobie przypomnieć hołd ruski i pruski.
Teraz te hołdy oddawane są odwrotnie.
Mirka