Poszukuję osób do współpracy w badaniach genealogicznych

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

elzalew

Post autor: elzalew »

Witam serdecznie !
Poszukuje osób chętnych do współpracy w unikatowym projekcie poszukiwania krewnych.
Awatar użytkownika
cisowianka20

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: cisowianka20 »

jestem chętna do współpracy!
elzalew

Re: Poszukuję osób do współpracy w badaniach genealogicznych

cisowianka20 pisze:jestem chętna do współpracy!
Poszukuję osób do współpracy w zakresie wyszukiwania informacji o krewnych, ich miejsc urodzenia, pochówku itp generalnie standardowe budowanie drzewa genalogicznego ( tak mi sie przynajmniej wydaje- szczerze powiem ze nie jestem genealogiem). Czy może mi Pani przyblizyć odrobine tą kwestię ? co jest niezbędne aby rozpocząć badania ?
Luziński_Marcin

Sympatyk
Adept

Post autor: Luziński_Marcin »

A co jest takiego unikatowego w tym projekcie? Wszak tutaj wszyscy poszukują przodków. To jest propozycja komercyjna czy nie?

ML
elzalew

projekt jest w fazie rozwojowej. Natomiast poszukiwania przodków to jeden z jego elementów. Poszukuję osób do stałej współpracy oczywiście odpłatnej współpracy ...
Awatar użytkownika
cisowianka20

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: cisowianka20 »

ja zajmuje się szukaniem informacji o rodzinie Gleinert, Hinz, Hirsch, Aniołkowscy, Formella.
Aktualnie zajmuje się indeksacją parafii w Chwaszczynie.

Na czym by polegała nasza współpraca?? Co by należało do moich zadań i obowiązków?? Mam stały dostęp do internetu i komputera. Nie mam skanera ani drukarki.
elzalew

cisowianka20 pisze:ja zajmuje się szukaniem informacji o rodzinie Gleinert, Hinz, Hirsch, Aniołkowscy, Formella.
Aktualnie zajmuje się indeksacją parafii w Chwaszczynie.

Na czym by polegała nasza współpraca?? Co by należało do moich zadań i obowiązków?? Mam stały dostęp do internetu i komputera. Nie mam skanera ani drukarki.
współpraca miałaby polegać na wyszukiwaniu udokumentowanych informacji o konkretnej rodzinie/ rodzinach na terenie Polski. Zależy mi na osobie która biegle i swobodnie porusza się w dziedzinie genealogi w Polsce. Na tym w skrócie wyglądałyby Pani zadania.
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Post autor: Pieniążek_Stanisław »

elzalew pisze:Witam serdecznie !
Poszukuje osób chętnych do współpracy w unikatowym projekcie poszukiwania krewnych.
Coś tu jest nie do końca powiedziane.
Co to za UNIKATOWY projekt poszukiewania krewnych?
Czy chodzi o zwykłe, zwyczajne kwerendy genealogiczne?
Firm genealogicznych "nie uinikatowych" jest w Polsce kilkadziesiąt.
Proszę mi wytłumaczyć na priv o co chodzi.
Stanisław
piesta@hot.pl
Awatar użytkownika
Święcicki_Józef

Nieaktywny

Post autor: Święcicki_Józef »

Być może się mylę, ale na podstawie tego co wyżej napisano można wysnuć wniosek, że osoba która na dzień dzisiejszy - jak sama przyznaje - nie ma o genealogii przysłowiowego zielonego pojęcia postanowiła "robić szmal" zaprzęgając do roboty genealogów-amatorów.
Nie od dziś wiadomo że tam gdzie nie wiadomo o co chodzi, przeważnie chodzi o pieniądze.
A z zaproszenia do "unikatowego" projektu wynika, że sam projekt jest "unikatowy" i właśnie na tym polega jego "unikatowość". Poza tym - nikt nic nie wie... (z wyjątkiem samego pomysłodawcy oczywiście).

Jeśli moje wnioski z rzeczywistością nie mają nic wspólnego - z góry pomysłodawcę projektu przepraszam... ale tak mi się jakoś nasunęło...

-
Z pozdrowieniami:
Józef Święcicki
Awatar użytkownika
bozenabalaw

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: bozenabalaw »

Jestem gotowa do pomocy , ale jak to ma wyglądać ? Na jakich zasadach? Może coś więcej o tym projekcie . Pozdrawiam Bożena Balawender
Serdeczności Bożena Balawender
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”