Drzycim
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Bożena_Prymus

Drzycim
T:"Poszukuję skanów" *
Witam serdecznie
może ktoś wie gdzie znajdę skany z parafii Drzycim woj Kujawsko Pomorskie
pozdrawiam Bożena
*Moderacja tytułu tematu, wątek przeniosłam na właściwe podforum (m.j.n)
Witam serdecznie
może ktoś wie gdzie znajdę skany z parafii Drzycim woj Kujawsko Pomorskie
pozdrawiam Bożena
*Moderacja tytułu tematu, wątek przeniosłam na właściwe podforum (m.j.n)
-
rendziojaroslaw

Poszukuję skanów
na podstawie informacji ze strony Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego skany znajdują się w Archiwum Diecezjalnym w Pelplinie
-
Bożena_Prymus

Poszukuję skanów
Bardzo dziękuję , wielka szkoda ,że nie ma ich w internecie
pozdrawiam i życzę milej niedzieli
Bożena
pozdrawiam i życzę milej niedzieli
Bożena
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Poszukuję skanów
Księgi są w całości zindeksowane. Indeksy można przeglądać na stronie Pomorskiego Tow. Gen. a później nawet telefonicznie zamówić skany odszukanych aktów - opłata jest niewielka. Pracująca w archiwum pani Iwona jest osobą bardzo życzliwą i pomocną w poszukiwaniach, w razie wątpliwości z pewnością podpowie czy przeczyta oryginał aktu.
Powodzenia Grażyna
Powodzenia Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
-
Bożena_Prymus

Poszukuję skanów
Wielkie dzięki
Bożena
Bożena
-
rendziojaroslaw

Poszukuję skanów
telefon do archiwum to 58 536 12 21 wew.314 kiedyś pracownia była czynna dwa dni w tygodniu chyba od 9 do 16 teraz podają że archiwum jest czynne w środę czwartek i piątek zatem być może dłużej. Proponuje zadzwonić w tych godzinach i się upewnić dalej będzie jak napisała pani Grażyna szukamy w indeksach spisujemy parafię, z jakiej księgi, datę i numer zdjęcia oraz dane osób które szukamy by pani w archiwum mogła to sprawdzić i zweryfikować gdyż zdarzają się pomyłki, podajemy telefonicznie lub listownie wpłacając umówioną kwotę na konto archiwum. Dalej pani przesyła nam pocztą dyskietkę z zamówionymi skanami lub wstawiamy się osobiście zasiadamy w szkolnej ławie przy komputerze i przegladamy sobie cały zasób metrykalny archiwum wybierając to i owo. Oj żeby tak było wszędzie we wszystkich archiwach sama przyjemność.
-
Bożena_Prymus

Poszukuję skanów
Ślicznie dziękuję i pozdrawiam
Bożena
Bożena