Współpraca z Kurią Warszawsko-Praską
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
W dniu dzisiejszym po rozmowie z ks. kanclerzem Kurii Warszawsko-Praskiej, udało mi się uzyskać zgodę na fotografowanie ksiąg metrykalnych znajdujących się w nowo powstających AD. Księgi, które do tej pory nie trafiły do AD. zostaną tu przewiezione celem wykonania z nich kopii. Członków PTG chcących włączyć się w ten projekt (fotografowanie, obróbka zdjęć, indeks) lub poznać szczegóły proszę o kontakt z moją osobą.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw 02 lut 2012, 21:05 przez Joculus, łącznie zmieniany 4 razy.
- Kaminska_Ewa

- Kontakt:
Jacku gratulacje!
To duży sukces Twój i dla całego PTG.
Mam nadzieję, że nasi członkowie z Warszawy i okolic odpowiedzą na Twój apel tłumnie.
Serdecznie pozdrawiam
Ewa Kamińska
To duży sukces Twój i dla całego PTG.
Mam nadzieję, że nasi członkowie z Warszawy i okolic odpowiedzą na Twój apel tłumnie.
Serdecznie pozdrawiam
Ewa Kamińska
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Ta informacja ucieszy wszystkich genealogów, często poszukujących po omacku. Nawiązanie współpracy w tym zakresie pomiędzy kurią i PTG powinno dać obopólne korzyści i dobrze wróży na przyszłość.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski
- Kaczmarek_Aneta

Witam.
Jak już wcześniej informowałem materiały znajdujące się na parafiach powoli spływają do AD Warszawsko-Praskiego. Na chwilę obecną zdigitalizowałem sporą część ksiąg metrykalnych wytworzonych po roku 1946, jeśli chodzi natomiast o księgi wcześniejsze to jak na razie są to jedynie materiały z parafii Pniewnik i Niegów - zdigitalizowane w 100%. Nadmienię również, iż cały czas Archiwum jest w fazie organizacji, więc nie jest jeszcze otwarte dla użytkowników.
Osobom zainteresowanym parafiami Pniewnik i Niegów bardzo chętnie sprawdzę informacje.
Pozdrawiam,
J. Okulus
Jak już wcześniej informowałem materiały znajdujące się na parafiach powoli spływają do AD Warszawsko-Praskiego. Na chwilę obecną zdigitalizowałem sporą część ksiąg metrykalnych wytworzonych po roku 1946, jeśli chodzi natomiast o księgi wcześniejsze to jak na razie są to jedynie materiały z parafii Pniewnik i Niegów - zdigitalizowane w 100%. Nadmienię również, iż cały czas Archiwum jest w fazie organizacji, więc nie jest jeszcze otwarte dla użytkowników.
Osobom zainteresowanym parafiami Pniewnik i Niegów bardzo chętnie sprawdzę informacje.
Pozdrawiam,
J. Okulus
Ostatnio zmieniony ndz 13 lut 2011, 23:13 przez Joculus, łącznie zmieniany 1 raz.
Grażyno, proponowałem informacje z materiałów Pniewnika i Niegowa.
Pozdrawiam,
J. Okulus
Pozdrawiam,
J. Okulus
Ostatnio zmieniony ndz 13 lut 2011, 23:14 przez Joculus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kaczmarek_Aneta

Witaj Jacku,
minęło trochę czasu od ostatniego maila.
Czy mógłbyś napisać, jak obecnie rozwija się współpraca z ADWP ? Jak wygląda sprawa digitalizacji XIX-wiecznych materiałów (etap prac, zakres lat) ?
W kontekście ostatniego pytania nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na informacji o parafiach warszawskich (zerzeńska, praska, tarchomińska).
Serdecznie pozdrawiam,
Aneta
minęło trochę czasu od ostatniego maila.
Czy mógłbyś napisać, jak obecnie rozwija się współpraca z ADWP ? Jak wygląda sprawa digitalizacji XIX-wiecznych materiałów (etap prac, zakres lat) ?
W kontekście ostatniego pytania nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na informacji o parafiach warszawskich (zerzeńska, praska, tarchomińska).
Serdecznie pozdrawiam,
Aneta
- Kaczmarek_Aneta

Założyłem digitalizację całości metrykaliów (od 1663 r.). Co do udostępniania materiałów na miejscu jest pewien problem, rzekłbym techniczny związany z ograniczoną ilością miejsc.
Pozdrawiam
J. Okulus
Pozdrawiam
J. Okulus
Ostatnio zmieniony ndz 13 lut 2011, 23:30 przez Joculus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie podam ręki nikomu kto nie wie jak jego prababka z domu" - M. Wańkowicz
- Janusz_Stankiewicz

- Kontakt:
Januszu,
Ksiąg wytworzonych przed 1946 r. w par. Dobre nie ma w Archiwum. Co do pomocy to bardzo chętnie ją przyjmę. Szczegóły obgadamy na prv.
Pozdrawiam
J. Okulus
Ksiąg wytworzonych przed 1946 r. w par. Dobre nie ma w Archiwum. Co do pomocy to bardzo chętnie ją przyjmę. Szczegóły obgadamy na prv.
Pozdrawiam
J. Okulus
Ostatnio zmieniony ndz 13 lut 2011, 23:17 przez Joculus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie podam ręki nikomu kto nie wie jak jego prababka z domu" - M. Wańkowicz