Kupiłem sobie kilka zeszytów, żeby w nich zapisywać różne dane. Na razie wykorzystałem jeden, żeby w nich wypisywać dane z ksiąg ludności stałej. Na każdej stronie zrobiłem tabelkę, nad którą wypisuję adres oraz tom i stronę akt, z których zaczerpnąłem te informacje. Kolumny tabeli to imiona, imiona obojga rodziców, miejsce urodzenie, data urodzenia, profesja, zawód, pchodzenie, pop. miejsce zamieszkania, wyznanie, płeć i stan cywilny. Do tego zrobiłem sobie małą legendę, a pod każdą tabelką zostawiłem 2cm wolnego miejsce na wszelkie odnośniki do innych zeszytów, jakie mam zamiar na ten cel założyć.
Myślałem o tym, że odsyłać do zeszytu nr2, w którym będę drzewka rodzin. Na tych drzewkach też przypisy do kolejnych drzewek, np. rodzin założonych przez wnuków osoby wyjściowej. W kolejnym zeszycie chcę wypisywać poszczególne osoby z właściwymi datami, miejscami urodzeń i zgonów, oraz sygnaturami aktów narodzin, ślubu i zgonu. Czy ktoś, kto prowadzi takie papierowe katalogi danych mógłby rzucić okiem na podesłane zdjęcia i doradzić, wskazać jak powinienem prowadzić innego rodzaju notatki?

Pozdrawiam serdecznie.