Parafia Surwiliszki, Litwa.

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Gos_Paweł_P

Sympatyk

Post autor: Gos_Paweł_P »

Poszukuję ksiąg metrykalnych Parafii Surwiliszki, gm. Dziewieniszki, pow. Oszmiana, woj. wileńskie.

Nie tylko te najwcześniejsze, ale i te z okresu międzywojennego. Czy może ta Parafia jest w kręgu zainteresowań innych Osób?[/list]
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Podziękował: 2 times
Otrzymał podziękowania: 14 times

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Gos_Paweł_P

Sympatyk

Post autor: Gos_Paweł_P »

Bardzo dzękuję za odpowiedź.

Chociaż mam pewne wątpliwości. Spotkałem się, że parafia w Surwiliszkach była pw. św. Trójcy. I z "inną" parafią, pw. pw. Chrystusa Ukrzyżowanego. Może były dwie parafie o tej nazwie ?
Mnie także interesują póżniejsze akty. Czy możliwe, że się gdzieś one zachowały ?
Awatar użytkownika
JanczewskaM

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: JanczewskaM »

Parafia pw Chrystusa Ukrzyżowanego jest na Litwie w okręgu Kowieńskim w rejonie Kiejdańskim i to jej księgi metrykalne są dostępne on-line. W archiwum LVIA znajdują się w zespole 1423 wszystkich ksiąg jest dwadzieścia - proszę kliknąć na linki i zostaniesz przekierowany do ePaveldas online - gimimo - urodzenia, santuokos - śluby, mirties - zgony http://iaps-pub.archyvai.lt/web/guest/a ... vId=301883

Parafia św. Trójcy jest w dekanacie Wiszniewskim
Monika Janczewska
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”