Nazwisko: Ślęzak
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=25070&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- Bożena_Kaźmierczak

- Artur_Gorzelak

- Kontakt:
To moze z drugiej strony 
23.02.1829 roku w Parznie, Marcin Gorzelak bierze ślub z Marianną Ślęzak ur. ok. 1801 r., córką Marcina i Marianny z domu Majchrzak.
Być może Twój Józef jest jakoś spokrewniony z moją Marianną. Parzno od Piotrkowa leży dość niedaleko.
23.02.1829 roku w Parznie, Marcin Gorzelak bierze ślub z Marianną Ślęzak ur. ok. 1801 r., córką Marcina i Marianny z domu Majchrzak.
Być może Twój Józef jest jakoś spokrewniony z moją Marianną. Parzno od Piotrkowa leży dość niedaleko.
Pozdrawiam - Artur Gorzelak
-
Mariusz_F.

- Bożena_Kaźmierczak

A z drugiej strony 
to Józef ur. 1907r. na Bugaju [obecnie Piotrków Tryb] był synem Michała i Franciszki z Szymczyków mał. Ślęzaków pochodzacych z par. Witów koło Piotrkowa. Na tę chwilę nie wiem czy Ślęzakowie z Parzna, Witowa i Piotrkowa byli ze sobą spokrewnieni, ale kto wie.
Dziękuję za cenne informacje.
Pozdrawiam - Dorota
to Józef ur. 1907r. na Bugaju [obecnie Piotrków Tryb] był synem Michała i Franciszki z Szymczyków mał. Ślęzaków pochodzacych z par. Witów koło Piotrkowa. Na tę chwilę nie wiem czy Ślęzakowie z Parzna, Witowa i Piotrkowa byli ze sobą spokrewnieni, ale kto wie.
Dziękuję za cenne informacje.
Pozdrawiam - Dorota