Drzewakowski,Gębka,Prusiński,Witczak,Wojtczak, I lub II woj.

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

Drzewakowski,Gębka,Prusiński,Witczak,Wojtczak, I lub II woj.

Post autor: Adam.55 »

T: "Żołnierze w rodzinie,poszukiwania."*

Witam!
Czy jest ktoś w stanie sprawdzić bądź powie mi gdzie szukać krewnych którzy mogli walczyć na wojnie I bądź II? interesują mnie naziwska Drzewakowski, Gębka, Prusiński, Witczak oraz Wojtczak.

Pozdrawiam
Adam

* moderacja tematu [Sianin_1948]
wiwisniewski

Sympatyk
Kontakt:

Żołnierze w rodzinie,poszukiwania.

Post autor: wiwisniewski »

II wojna Światowa - sprawdzałeś portal www.straty.pl ? Znalazłem tam swojego dziadka (II RP).

Pozdrawiam
Witold
Szukam informacji o:
- Brudzew/Kiełczew Górny: Wiśniewski / Wiśniewscy
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
- Andrychów (Roczyny): Mrzygłód
Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

Witam!
Tak szukałem lecz niestety nic nie znalazłem. A wydaje mi się mało prawdopodobne żeby w rodzinie ojca babci gdzie było 14 braci żaden z nich nie poszedł na wojnę
.
Pozdrawiam
Adam
wiwisniewski

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: wiwisniewski »

A próbowałeś pytać w Centralnym Archiwum Wojskowym ( http://www.caw.wp.mil.pl/pl/index.html )? Z własnego doświadczenia wiem, że nie warto rezygnować nie znajdując w jednym miejscu - część archiwów została bezpowrotnie stracona. W moim przypadku, nie mieli nic o dziadku w CAW, ale za to znalazłem o nim informacje w straty.pl

Pozdrawiam
Witold
Szukam informacji o:
- Brudzew/Kiełczew Górny: Wiśniewski / Wiśniewscy
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
- Andrychów (Roczyny): Mrzygłód
Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

Dostałem wczoraj telefon z CAW że mój wniosek został zaakceptowany i mam pozwolenie na wstęp do archiwum lecz tu pojawia się problem w postaci odległości mojego rodzinnego miasta od Warszawy :)
"Przedecz historia i ciekawostki"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”