Prośba o .. MyHeritage ... cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Mirek.Kozak - Dziękuję za pomoc! Z powyższych wpisów wnioskuję, że oprócz tego, co jest widoczne dla niezalogowanych na stronie MyHeritage są tam też wiadomości ściślejsze... Hmm, skoro admin drzewa tak dawno się nie logował, to może o osobie, o której ja pytałam też jest coś więcej. Mam na myśli jedynie miejsce urodzenia - to dałoby mi wskazówke, gdzie szukać
Przepraszam za fatygę.
Malv
Malv
- Mirek.Kozak

Kiedy czlowiek chce pomoc - to nie jest fatyga, tylko przyjemnosc...Malwina_B pisze:Mirek.Kozak - Dziękuję za pomoc! Z powyższych wpisów wnioskuję, że oprócz tego, co jest widoczne dla niezalogowanych na stronie MyHeritage są tam też wiadomości ściślejsze... Hmm, skoro admin drzewa tak dawno się nie logował, to może o osobie, o której ja pytałam też jest coś więcej. Mam na myśli jedynie miejsce urodzenia - to dałoby mi wskazówke, gdzie szukaćPrzepraszam za fatygę.
Malv
Widze wiecej niz Ty, ale nie wiecej, niz to, co chce pokazac wlasciciel drzewa.
Data logowania pokazuje, czy admin na biezaco - na dzisiaj - odswieza swoje drzewo.
Mam rozne doswiadczenia, na przyklad: po wyslanej wiadomosci 15 stycznia nie otrzymalem odpowiedzi do dzisiaj, mimo, ze widze, iz bywa tam prawie co drugi dzien...
Genealogia wymaga jednak cierpliwosci i jeszcze raz cierpliwosci...
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Jeśli ktoś z forumowiczów miałby dostęp do płatnej części MyHerigage mam serdeczną prośbę o sprawdzenie danych dotyczących mojego pradziadka Józefa Tyszkiewicza 1869-1914. Interesującą mnie informacją są dane które są ukryte w płatnej części portalu
link do strony http://www.myheritage.pl/names/jozef_tyszkiewicz
Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję za pomoc, Monika
link do strony http://www.myheritage.pl/names/jozef_tyszkiewicz
Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję za pomoc, Monika
- Mirek.Kozak

Moniko,
nie ma zbyt duzo informacji o Jozefie herbu Leliwa...
Za to duzo wiecej o zonie Jozefa - Marii Krystynie Siestrzenewicz z domu Brandt herbu Przysluga , jej rodzicach i rodzenstwie.
Jest link do geni.com
http://www.geni.com/people/J%C3%B3zef-T ... 5741872772
adminem jest Kalina Grayson - moge jej wyslac wiadomosc...
nie ma zbyt duzo informacji o Jozefie herbu Leliwa...
Za to duzo wiecej o zonie Jozefa - Marii Krystynie Siestrzenewicz z domu Brandt herbu Przysluga , jej rodzicach i rodzenstwie.
Jest link do geni.com
http://www.geni.com/people/J%C3%B3zef-T ... 5741872772
adminem jest Kalina Grayson - moge jej wyslac wiadomosc...
- Podgórecki

Witam I serdecznie pozdrawiam.
Szanowni Państwo,zwracam się do Państwa z bardzo wielką PROŚBĄ o pomoc.
Jeżeli ktoś z was ma dostęp do płatnej część MyHeritage bardzo bym prosił o pobranie dla mnie danych z drzewa Genealogicznego -Sciegosze z Miedznej in Perkowski, zarządzana przez Fryderyk Antoni Perkowski.
Interesują mnie wszystkie osoby od małżenstwa Tomasza Ścięgorza ur 1823 z Marjanną Pogorzelską ur 1827.
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.
Mogę się odwdzięczyć danymi z Archiwum Państwowego w Łomży,skany,dane,itp.
Pozdrawiam.
Szanowni Państwo,zwracam się do Państwa z bardzo wielką PROŚBĄ o pomoc.
Jeżeli ktoś z was ma dostęp do płatnej część MyHeritage bardzo bym prosił o pobranie dla mnie danych z drzewa Genealogicznego -Sciegosze z Miedznej in Perkowski, zarządzana przez Fryderyk Antoni Perkowski.
Interesują mnie wszystkie osoby od małżenstwa Tomasza Ścięgorza ur 1823 z Marjanną Pogorzelską ur 1827.
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.
Mogę się odwdzięczyć danymi z Archiwum Państwowego w Łomży,skany,dane,itp.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam serdecznie
Tomasz
Tomasz
-
DziadekzPszczyny

Wielka prośba o sprawdzenie zapisu z bazy MH
Sznowny Panie Mirku i inni pomocni uczestnicy Forum,
Od dłuższego czasu przeglądam MyHeritage i wydobywam z tego portalu ci się da. Poświęciłem swojej genealogii dużo czasu i w większości przypadków udało mi się zidentyfikować administratorów drzew via Google i dotrzeć do ich adresu emailowego, konta na Facebooku czy nawet znaleźć ich adres domowy! Jednak okazało się że niektóre z tych osób już nie żyją a kontaktowanie się z ich rodziną może kogoś wystraszyć.
Dlatego zastanawiam się jaki sens ma budowanie drzewa w MyHeritage kiedy bez płacenia nie można skontaktować się z adminem? Rozumiem że portal musi zarabiać, ale wymaganie opłacenie subskrypcji po to żeby napisać wiadomość do nieżyjącej osoby jest chyba nadmierną barierą.
Dlatego tym wieksze podziękowania należą się tym którzy pomagają w zdobyciu jednego wpisu - a w sumie dzięki temu popularyzują MH i mogą skołonić kogoś do budowania tam swojego drzewa.
Ale odzywam się, gdyż sam mam prośbę o sprawdzenie jednego zapisu, tyle że nie z drzewa rodzinnego, a z bazy "West Prussia Church Books". Chodzi o osobe Anna Talaska i jej ślub z roku 1859, konkretnie o miejsce tego ślubu, bo to że małżonkiem był Johann Wechowski. Z mojego doświadczenia wynika też że bardzo często nazwiska są przekręcane (tu najprawdopodobniej był Johann Wachowski) i opłacenie abonamentu celem sprawdzenia jednego zapisu tym bardziej mijłoby się z celem.
W każdym razie, będę bardzo wdzięczny za tę informację. Tu jest link:
http://www.myheritage.com/research?s=27 ... o.1+lnmo.3
Pozdrawiam serdecznie,
Dziadek z Pszczyny
Od dłuższego czasu przeglądam MyHeritage i wydobywam z tego portalu ci się da. Poświęciłem swojej genealogii dużo czasu i w większości przypadków udało mi się zidentyfikować administratorów drzew via Google i dotrzeć do ich adresu emailowego, konta na Facebooku czy nawet znaleźć ich adres domowy! Jednak okazało się że niektóre z tych osób już nie żyją a kontaktowanie się z ich rodziną może kogoś wystraszyć.
Dlatego zastanawiam się jaki sens ma budowanie drzewa w MyHeritage kiedy bez płacenia nie można skontaktować się z adminem? Rozumiem że portal musi zarabiać, ale wymaganie opłacenie subskrypcji po to żeby napisać wiadomość do nieżyjącej osoby jest chyba nadmierną barierą.
Dlatego tym wieksze podziękowania należą się tym którzy pomagają w zdobyciu jednego wpisu - a w sumie dzięki temu popularyzują MH i mogą skołonić kogoś do budowania tam swojego drzewa.
Ale odzywam się, gdyż sam mam prośbę o sprawdzenie jednego zapisu, tyle że nie z drzewa rodzinnego, a z bazy "West Prussia Church Books". Chodzi o osobe Anna Talaska i jej ślub z roku 1859, konkretnie o miejsce tego ślubu, bo to że małżonkiem był Johann Wechowski. Z mojego doświadczenia wynika też że bardzo często nazwiska są przekręcane (tu najprawdopodobniej był Johann Wachowski) i opłacenie abonamentu celem sprawdzenia jednego zapisu tym bardziej mijłoby się z celem.
W każdym razie, będę bardzo wdzięczny za tę informację. Tu jest link:
http://www.myheritage.com/research?s=27 ... o.1+lnmo.3
Pozdrawiam serdecznie,
Dziadek z Pszczyny
- Mirek.Kozak

Re: Wielka prośba o sprawdzenie zapisu z bazy MH
Dziadku popraw mnie, jesli zle zrozumialem.DziadekzPszczyny pisze:Od dłuższego czasu przeglądam MyHeritage i wydobywam z tego portalu ci się da. Poświęciłem swojej genealogii dużo czasu i w większości przypadków udało mi się zidentyfikować administratorów drzew via Google i dotrzeć do ich adresu emailowego, konta na Facebooku czy nawet znaleźć ich adres domowy! Jednak okazało się że niektóre z tych osób już nie żyją a kontaktowanie się z ich rodziną może kogoś wystraszyć.
Jan Kowalski otwiera konto na MyHeritage, publikuje swoje drzewo i po pewnym czasie umiera. Rodzina nie ma pojecia o koncie Jana Kowalskiego, a jesli ma - nie zna hasla i nie moze usunac drzewa Jana Kowalskiego. I uwazasz, ze to witryna MyHeritage jest temu winna, ze zmarly Jan Kowalski ma dalej swoje drzewo? A Ty musisz zaplacic za mozliwosc wyslania mu wiadomosci?
Znam kilka kont na naszej klasie i facebooku - osob, ktore juz nie zyja - z podobnych wzgledow nie zostaly usuniete ich konta...
Nasza klasa i facebook sa temu winni?
Kazdy portal ma swoj regulamin, czasem warto sie z nim zapoznac, a dopiero potem reklamowac...
Budowa drzewa genealogicznego na MyHeritage czy dowolnie innym serwerze jest dobrowolna, nikt nikogo do tego nie zmusza.
-
DziadekzPszczyny

Witam serdecznie,
Niczego takiego nie napisałem - MH to biznmes jak każdy inny i jego celem jest maksymalizacja zysku. Natomiast z punktu widzenia genealoga, jeśli ktoś wrzuca swoje drzewo do MH ale nie upublicznia go np. w werealte.org gdzie każdy ma do niego dostęp, to często marnuje swój wysiłek. Jeśli celem jest zamknięte drzewo rodzinne, to jak najbardzije powinno być chronione, ale nie koniecznie barierą karty kredytowej.
Ja miałem z tym duży dylemat i naprawdę byłem skłonny płacić, ale moim celem jest przyciągnięcie jak największej liczby potencjalnych kuzynów. Jeśli wrzucę swoje drzewo tylko do MH, to niewiele osób się do mnie odezwie - już to zresztą przetestowałem, choć niektózy szukają okrężnych dróg. Natomiast werelate.org jest indeksowane w Google i dostęp do drzewa jest bezproblemowy. Tu jesdnak problemem może być te że ktoś nam doda np. dziadka z Wehmachtu
i cięzko go będzie usunąć. Dlatego MH jest idealne do 2-3 pokoleń wstecz, ja jestem już w 1666 roku 
A FB i nasza klasa umożliwiają bezpłatny kontakt. Nawet jeśli ktoś już nie żyje to kosztowało nas to tylko parę minut na wysłanie wiadomości. MH przyjmuje strategię LinkedIn, z którego zresztą od dawna już nie korzystam a płatne wiadomości od headhunteró ignoruję.
Ale nie chcę tu wsadzać kija w mrowisko, MH jest świetną sprawą jeśli ktomuś nie zależy na przyciągnięciu przypadkowych osób via Google, a zależy mu na wyłączności w zarządzaniu treścią drzewa.
W kązdym razie, gdyby ktoś miał dostęp do tej bazy, to mogę się zrewanzować wiedzą z Pszczynu i Cieszyna
Pozdrawiam,
Dziadek
Niczego takiego nie napisałem - MH to biznmes jak każdy inny i jego celem jest maksymalizacja zysku. Natomiast z punktu widzenia genealoga, jeśli ktoś wrzuca swoje drzewo do MH ale nie upublicznia go np. w werealte.org gdzie każdy ma do niego dostęp, to często marnuje swój wysiłek. Jeśli celem jest zamknięte drzewo rodzinne, to jak najbardzije powinno być chronione, ale nie koniecznie barierą karty kredytowej.
Ja miałem z tym duży dylemat i naprawdę byłem skłonny płacić, ale moim celem jest przyciągnięcie jak największej liczby potencjalnych kuzynów. Jeśli wrzucę swoje drzewo tylko do MH, to niewiele osób się do mnie odezwie - już to zresztą przetestowałem, choć niektózy szukają okrężnych dróg. Natomiast werelate.org jest indeksowane w Google i dostęp do drzewa jest bezproblemowy. Tu jesdnak problemem może być te że ktoś nam doda np. dziadka z Wehmachtu
A FB i nasza klasa umożliwiają bezpłatny kontakt. Nawet jeśli ktoś już nie żyje to kosztowało nas to tylko parę minut na wysłanie wiadomości. MH przyjmuje strategię LinkedIn, z którego zresztą od dawna już nie korzystam a płatne wiadomości od headhunteró ignoruję.
Ale nie chcę tu wsadzać kija w mrowisko, MH jest świetną sprawą jeśli ktomuś nie zależy na przyciągnięciu przypadkowych osób via Google, a zależy mu na wyłączności w zarządzaniu treścią drzewa.
W kązdym razie, gdyby ktoś miał dostęp do tej bazy, to mogę się zrewanzować wiedzą z Pszczynu i Cieszyna
Pozdrawiam,
Dziadek
Mirek.Kozak pisze:Dziadku popraw mnie, jesli zle zrozumialem.DziadekzPszczyny pisze:Od dłuższego czasu przeglądam MyHeritage i wydobywam z tego portalu ci się da. Poświęciłem swojej genealogii dużo czasu i w większości przypadków udało mi się zidentyfikować administratorów drzew via Google i dotrzeć do ich adresu emailowego, konta na Facebooku czy nawet znaleźć ich adres domowy! Jednak okazało się że niektóre z tych osób już nie żyją a kontaktowanie się z ich rodziną może kogoś wystraszyć.
Jan Kowalski otwiera konto na MyHeritage, publikuje swoje drzewo i po pewnym czasie umiera. Rodzina nie ma pojecia o koncie Jana Kowalskiego, a jesli ma - nie zna hasla i nie moze usunac drzewa Jana Kowalskiego. I uwazasz, ze to witryna MyHeritage jest temu winna, ze zmarly Jan Kowalski ma dalej swoje drzewo? A Ty musisz zaplacic za mozliwosc wyslania mu wiadomosci?
Znam kilka kont na naszej klasie i facebooku - osob, ktore juz nie zyja - z podobnych wzgledow nie zostaly usuniete ich konta...
Nasza klasa i facebook sa temu winni?
Kazdy portal ma swoj regulamin, czasem warto sie z nim zapoznac, a dopiero potem reklamowac...
Budowa drzewa genealogicznego na MyHeritage czy dowolnie innym serwerze jest dobrowolna, nikt nikogo do tego nie zmusza.
- Mirek.Kozak

Zgadzam sie prawie ze wszystkim, co napisales....DziadekzPszczyny pisze:Ja miałem z tym duży dylemat i naprawdę byłem skłonny płacić, ale moim celem jest przyciągnięcie jak największej liczby potencjalnych kuzynów. Jeśli wrzucę swoje drzewo tylko do MH, to niewiele osób się do mnie odezwie - już to zresztą przetestowałem, choć niektózy szukają okrężnych dróg. Natomiast werelate.org jest indeksowane w Google i dostęp do drzewa jest bezproblemowy. Tu jesdnak problemem może być te że ktoś nam doda np. dziadka z Wehmachtui cięzko go będzie usunąć.
Nie podoba mi sie ten dziadek i Wehrmacht - czy to wina wnuka, ze mu dziadka wcielono do niemieckiej armii? Wnuk jest za to odpowiedzialny?
Google i przyciaganie jak najwiecej kuzynow. Jest na to bardzo prosty i bezplatny sposob.
Masz internet - to pewnie masz i swoja 20-50 MB strone, ktora daje dostawca internetu za darmo.
Jesli dostawca nie daje - sa bezplatnie dostepne domeny internetowe, zawierajace troche reklamy.
Umieszczam na takiej stronie swoje drzewo w pdf, strone formuje pod wyszukiwarke google i po tygodniu moja strona jest na pierwszym miejscu w znalezionych trafieniach google.
Prośba o MyHeritage.
Szukam kontaktu (e-mail) z Karoliną Krakowską - właścicielką witryny Drzewo Krakowska \ pp 82723317 (http://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s=78788773)
Z góry dziękuję za pomoc.
Szukam kontaktu (e-mail) z Karoliną Krakowską - właścicielką witryny Drzewo Krakowska \ pp 82723317 (http://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s=78788773)
- Mirek.Kozak

Mimo dostepu, widze tylko to:Aksolotl pisze:Prośba o MyHeritage.
Krakowska
Strona, której szukasz, jest częścią Krakowska.
Jednak to jest prywatna witryna rodzinna zamknięta dla osób nie będących członkami.
Musisz podac dane jednej osoby z tego drzewa i wtedy ew. mozna bedzie pomoc.
-
Koplinski_L

Moja serdeczna prośba. Szukam informacji o osobie:
Maria Augusiak (zd. Koplińska)
ur. 1902, zm. 1991
Zarządzana przez Robert Lewandowski
Poszukuję również kontaktu z osobą zarządzającą (Robertem Lewandowskim).
Maria Augusiak (zd. Koplińska)
ur. 1902, zm. 1991
Zarządzana przez Robert Lewandowski
Poszukuję również kontaktu z osobą zarządzającą (Robertem Lewandowskim).
Maria Augusiak
urodzona: 12 paź 1902
Ślub: Ślub z: <Prywatne>
27 kwi 1946 Poznań
Śmierć: 17 maj 1991 Poznań
mąż - Czesław Augusiak
1908 - 1989
Urodziny: 15 lip 1908
Konarzewo
27 kwi 1946 Poznań
Śmierć: 18 kwi 1989 Poznań
Dane p. Roberta Lewandowskiego sa tajne tak jak i wszystkich administratorów.
27 kwi 1946 Poznań
Śmierć: 17 maj 1991 Poznań
mąż - Czesław Augusiak
1908 - 1989
Urodziny: 15 lip 1908
Konarzewo
27 kwi 1946 Poznań
Śmierć: 18 kwi 1989 Poznań
Dane p. Roberta Lewandowskiego sa tajne tak jak i wszystkich administratorów.
- Mirek.Kozak

Koplinski_L pisze:Poszukuję również kontaktu z osobą zarządzającą (Robertem Lewandowskim).
Tajnosc danych Roberta czy innego admina nie przeszkadza w nawiazaniu kontaktu z nim.dalcryz pisze:Dane p. Roberta Lewandowskiego sa tajne tak jak i wszystkich administratorów.
Koplinski_L - podaj swoj adres e-mail to wysle go Robertowi, z prosba o kontakt. Szanse na odpowiedz 50%, ale jest i dobra wiadomosc - ostatni raz aktualizowal drzewo 27 stycznia 2015 roku.