Czarnecki, woj. mazowieckie i inne ...

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Jan64

Sympatyk

Post autor: Jan64 »

T:"rodz. Czarneckich = woj. mazowieckie i inne ..."

Szukam wszelkich informacji o przodkach, potomkach i nie tylko małżeństwa Heleny Turek po matce Puławskiej i Józefa Czarneckiego po matce Miałkowskiej. Też - czy to małżeństwo miało dzieci ? Czy Józef miał rodzeństwo ? Za każdą wiadomość w powyższym będę ogromnie wdzięczny Jan64.
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Ale jakie lata?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Jan64

Sympatyk

Post autor: Jan64 »

Wiem tylko tyle, że Helena urodziła się ok 1879 zm. ??? Oboje wzieli ślub w 1907r a Józef urodził się ok. 1874 zm. ??? i chyba mieszkał w Białowieży pow. Pułtusk.

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

To nie mój.
Mój Ludwik Czarnecki ur. 1882. Mieszkał w Przysuchej. Był synem Jana i Franciszki z Reszków. Jego drugą żoną (1927) była moja prababcia - Helena. Nic nie wiem o pierwszym małżeństwie, ani o dzieciach.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Płowik_Hubert

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Płowik_Hubert »

Ja poszukuję powiązań z rodziną szlachcica zamieszkałego w parafii Lewiczyn, Jana Czarneckiego i jego żony Rozalii. Mieli trójkę dzieci:

- moją pra... Mariannę Krawczak-Badowską ur. 29 czerwca 1759 w Grotowie, zm. w Książenicach parafii Brwinów
- córkę Pudencjannę ur. 20 maja 1762
- syna Leona ur. 11 kwietnia 1764
Pozdrawiam
Hubert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”