Witam, Nazywam się Marek Skiba, mam 20 lat zajmuję się genealogią rodzinną od roku. O ile badania od strony babci mojej rodzicielki to sprawa prawie prosta i przyjemna o tyle nie można tego powiedzieć już o dziadku mojego ojca. W zasadzie nie wiem nic...
Chciałbym więc zapytać czy jest tu ktoś z Chotela Czerwonego kto pomógł by mi odnaleźć grób Stanisław Skiba i zrobić jego zdjęcie? Jest na pewno pochowany w Chotelu Czerwonym aczkolwiek data jego pochówku jest mi nie znana. Prawdopodobnie przedział 1988-1999.
W związku z różnymi życiowymi perypetiami nie dane jest mi dowiedzieć się czegoś więcej. W wolnej chwili chciałbym się wybrać w te rejony i poszukać czegoś na własną rękę.
Pozdrawiam i będę wdzięczy za każdą pomoc.
Chotel Czerwony
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Marek_Skiba

Chotel Czerwony
Marku witaj.
A skąd pochodzą Twoi Skibowie? Mój ojciec także nazywał się Skiba Stanisław ale jest pochowany w Jastrzębiu Z. -;)
A poszukuję dalszych z okolic Dalewic par. Niegardów +okolice Proszowic, małopolski, świętokrzyskiego.
W sumie to nie tak odległe okolice os Twoich. Interesują mnie także nazwiska: Popek, Kwapień, Kwaśniewski/a.
A skąd pochodzą Twoi Skibowie? Mój ojciec także nazywał się Skiba Stanisław ale jest pochowany w Jastrzębiu Z. -;)
A poszukuję dalszych z okolic Dalewic par. Niegardów +okolice Proszowic, małopolski, świętokrzyskiego.
W sumie to nie tak odległe okolice os Twoich. Interesują mnie także nazwiska: Popek, Kwapień, Kwaśniewski/a.
Pozdrawiam
Beata
Otfinowski/a, Skiba, Toporek, Nowak, Miś, Popek, Kwapień, Kwaśniwski/a
Parafie małopolskie i świętokrzyskie: Książ Wielki, Niegardów, Proszowice, Prandocin, Kozłów i okoliczne
.
Beata
Parafie małopolskie i świętokrzyskie: Książ Wielki, Niegardów, Proszowice, Prandocin, Kozłów i okoliczne
-
Marek_Skiba

Chotel Czerwony
Jedyne co wiem to dziadek Był Stanisław Skiba i pochodził[?] (na pewno tam mieszkał) z Chotelu Czerwonego, miał dwie żony, jedna zmarła a drugą była moja babcia Wiktoria zd. Trela
Chotel Czerwony
U mnie ojciec Skiba Stanisław urodził się w Gniazdowicach z Skiba Feliksa(1911) i Ireny z domu Kwapień (1915). Feliks jest synem Skiba Tomasza i Marianny z domu Popek. Irena Kwapień mieszkała w Gniazdowicach par. Proszowice, Feliks kilkanaście kilometrów dalej w Dalewicach par. Nigardów. Tak dziadek jak i babcia ponoć tam przybyli ale nie wiem skąd.
Pozdrawiam
Beata
.
Beata
-
Marek_Skiba

-
Marynicz_Marcin

Chotel Czerwony
Kiedy mniej więcej na świat przyszedł Twój dziadek ?
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/