Leszczyński, Duszyński, Karpiński, Sredzki szukam Wa-wa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Leszczyński, Duszyński, Karpiński, Sredzki szukam Wa-wa

Post autor: Burdziński_Krzysztof »

T:"Szukam przodków Przemysław Leszczyński Wa-wa były pracownik Zjednoczenia Przedsiębiorstwa Robót Kolejowych w Warszawie" *

Szukam rodzeństwa od Przemysława Leszczyńskiego ur.1921r w Warszawie syn Józefa i Stanisławy zmarłego 18.12.1976 w Warszawie / pochowany Wa-wa Bródno/, wraz z żoną Ireną z/d Olszyńska zmarli bezpotomnie. Przemysław pracował w latach 70-tych w Zjednoczeniu Przedsiębiorstw Robót Kolejowych w Warszawie.Także i w tym przypadku szukam metryk.
Józef Leszczyński urodził się w gminie Wójty Zamoście / obecnie gmina Płońsk-woj.maz/ w roku 1878, a jego żona w r.1887 Stanisława w Warszawie z domu Duszyńska-po Janie i Antoninie /Prasowska/.
Być może Przemysław nie miał rodzeństwa- taki wariant też zakładam. Wtedy poszukuję rodzeństwa Józefa Leszczyńskiego po Mateuszu i Annie.
Ostatnie miejsce zamieszkania Przemysława i Ireny to ul.Białobrzeska 13.w Warszawie na Ochocie.

*Moderacja tytułu tematu (m.j.n)
Ostatnio zmieniony wt 23 gru 2014, 17:25 przez Burdziński_Krzysztof, łącznie zmieniany 6 razy.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Szukam przodków Przemysław Leszczyński Wa-wa b.kolejarz PRK

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Zakładając, że potencjalne rodzeństwo - tak jak Przemysław - rodzone w Warszawie:
Co już sprawdziłeś z warszawskich urodzeń? Małżeństw?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Tak sprawdzałem, w tym , co jest dostępne. Nie wiem, z jaką parafią byli związani. Może ktoś ma jakiś dostęp do archiwum usc.
Na telefon nie chcą zbytnio udzielać informacji.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

a co ma USC do tego?:)
czyli nie ma w dostepnych on-line księgach, skorowidzach ani urodzenia Przemysława ani innych Lesczyńskich z Józefa
także małżeństwa brak
może w tym co będzie w październiku udostępnione się znajdzie

PS 8:36 widać taki U nr 2984 z 1910r z Pragi? hmm...cóż rzec?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Podnoszę wyżej.
Proszę także potomnych po Zofii Karpińskiej z/d Duszyńska i po Antonim Duszyńskim. /Warszawa/ o kontakt.

Poszukuję także potomnych po Mieczysławie i Henryce Leszczyńskich / zd Sredzka- ślub 1938 r Warszawa Grochów/.
Mieczysław= brat Przemysława- właśnie wczoraj w księgach metrykalnych par. Wszystkich Św w Warszawie natrafiłem na Mieczysława.
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

podnoszę....
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Byłem w niedzielę w Warszawie. Dotarłem na jeden dom przy ul.Stoczkowskiej na Pradze. Ktoś coś tam trochę kojarzy fakty, ale właściwie nic nie uzyskałem. Jedynie udało się odnaleźć grób Henryki Sredzkiej na cmentarzu północnym. W najbliższym casie jak będę / dzień roboczy/ pozostawię list na grobie. Maiłem jeszcze jeden adres Grochowska 69 , ale ten adres nie istnieje. Zamiast domu jest skwerek.Być może numeracja się nie zgadza z roku 1938.
Podobno Sredzki prowadził jakąś restaurację na ul.Marszałkowskiej 2- może ktoś z forumowiczów coś wie na ten temat.
Średzcy pochodzą z Kampinosu.
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

W tej chwili to chodzi o prześledzenie urodzeń w parafii na Kamionku /Warszawa Praga/ pw.Bożego Ciała lata 1938-1946 dotyczące potomnych po Mieczysławie i Henryce Leszczyńskich. Głównie szukam osób z kamienicy przy ul.Grochowskiej 269 - kamienica istnieje, którzy mieszkają od dawna np. lata 1960 do 1985 czyli do śmierci Henryki. Może te osoby coś wniosą do moich poszukiwa.

Także poszukuję dostępu do aktu urodzeń w parafii Wszystkich Św w Warszawie - chodzi o lata 1908- do 1921- tu rozchodzi się o to , czy Mieczysław i Przemysław mieli jeszcze jakieś rodzeństwo./ po Józefie i Stanisławie- jak wspomniano wcześniej/
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

podnoszę
Awatar użytkownika
MarylaW.

Sympatyk
Mistrz

Post autor: MarylaW. »

Witaj Krzysztofie!
Mam w drzewku Karpińskich:Franciszkę Karpińską żonę Andrzeja Miatkowskiego zm.3.01.1859 Budy Sikawskie par.Mileszki zmarła w wieku 67 lat (ur.ok1872) Akt.2/1859.Jej rodzice to:Maciej i Katarzyna Karpińscy.Katarzyna zmarła 15.01.1836 w wieku 89 lat w Roszki.Maciej zmarł przed 1815 r. co wynika z aktu ślubu jego córki Franciszki Karpińskiej zawartego w Huta Radogoska.
Pozdrawiam serdecznie Maryla Wojciechowska
Pozdrawiam serdecznie
Maryla Wojciechowska
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Ta linia Karpińskich nie zgadza się z moją. Karpiński pochodzi z Warszawy- Zygmunt syn Szymona i Marianny z/d Jończyk ur 1900 r, a Szymon- syn Wojciecha i Marianny z/d Kafarek.
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

podnoszę
Awatar użytkownika
Bialas_Malgorzata

Sympatyk
Adept

Post autor: Bialas_Malgorzata »

http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =95&y=1360
akt 852/1907 Wszystkich świętych
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 2627&y=791
ślub Józefa Wszystkich Świętych 1906/49

pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

To akurat mam już dawno, ale dzięki za zainteresowanie.
SanSandra

Sympatyk

Post autor: SanSandra »

Witam serdecznie
Moj dziadek Umarl w Zamosciu ale nie gmina Płońsk, urodzil sie w Kielcach on ozenil sie z Franciszką Wrzesinska z Belżyc. Nie była to moja biologiczna prababcia ale ona zmarła też w Zamościu. Jej Ojcem był Jan Dutkowski/Dudkowski a matka Ewa Leszczyńska lecz nie wiem gdzie ona się urodziła lub zmarła... Na pewno pochodziła z rejonowów Lubelskiego bądź świętokrzyskiego i takze nie wykluczam Mazowieckiego. Ogólnie moje korzenie sięgają również po Warszawe ochotę i takze mokotów

Pan jak widze jest z Lublina po Lublin tez siegaja moje korzenie jako ze moja biologiczna prababka urodzila sie w Lublinie ale pradziadek mial druga zone od matki Leszczyńskiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”