Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...
"CHAŁUPCZAK
Józef i jego NN córka, żona Tadeusza Życzyńskiego
Mazowieckie "
Bingo! To moi bliscy kuzyni. "NN" corka to Krystyna. Posiadam jej wywod od ok pol. xviii w. Tadeusz to zasluzony lekarz i powstaniec warszawski. Fajnie byloby polaczy nasze galezie. Prosze o kontact na prw. albo tutaj na forum. Robert
Jestem zainteresowany nazwiskiem ŁYŻWIŃSKI. Domyslam sie ze to z parafii Wachockiej, ale jestem ciekaw czyje dane dokladnie Pan posiada oraz jak udalo sie Panu dotrzec do osob z XVIII wieku.
Witam, w moim drzewie pojawiają się nazwiska: Karpiński, Koziński, Suski, Pniewski, są to okolice Kujaw i Wielkopolski, jeśli tereny się pokrywają, proszę obliższe dane.
Pozdrawiam,
Martyna
Na życzenie wielu osób zamieszczam pełen spis osób z mojego drzewa, oczywiście z ukrytymi danymi osób żyjących.
Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu www.vonklinkoff.com/priv/list.html
Anna Radzimińska to córka Antoniego kasztelana ciechanowskiego, tak? Babka Kazimierza Pułaskiego?Czy masz akt ślubu? Gdzie młodzi się pobrali?Czy znasz parafię gdzie żyli?
Dana
W Pana liście znalazłewm nazwisko Osoby noszące nazwisko Schunke. Schunke (Szunke) to niewątpliwie rodzina mojego pradziadka (pochodził z Kielc), czy ma Pan bliższe dane o tej rodzinie, pozdrawiam marek
marbl pisze:W Pana liście znalazłewm nazwisko Osoby noszące nazwisko Schunke. Schunke (Szunke) to niewątpliwie rodzina mojego pradziadka (pochodził z Kielc), czy ma Pan bliższe dane o tej rodzinie, pozdrawiam marek
Karol Schunke, ur ok 1840 slub w Brzezinach z Barbara Choinska. Syn Franciszek Karol Schunke ur w 1866 w Bilczy