Roznerscy z Prus Zachodnich

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

janko

Roznerscy z Prus Zachodnich

Post autor: janko »

Posiadam dane Roznerskich od roku 1842 mieszkających w Rożentalu/Rosenthal k.Lubawy:najstarszy zapis to Józef Roznerski i Barbara Ankiewicz, Jego syn Kazimierz Roznerski i Rozalia Bartkowska,Kazimierz ur.1842 zm.1898,brak danych o jego rodzeństwie,ostatnio otrzymałem informację o Franciszku Roznerskim ur.27.03.1875 s Andrzeja i Anny Rutynowskiej, być może jest to syn brata Kazimierza. Będę wdzięczny za każdą informację.
bezet

Członek PTG
Adept

Re: Roznerscy z Prus Zachodnich

Post autor: bezet »

janko pisze:Posiadam dane Roznerskich od roku 1842 mieszkających w Rożentalu/Rosenthal k.Lubawy:najstarszy zapis to Józef Roznerski i Barbara Ankiewicz, Jego syn Kazimierz Roznerski i Rozalia Bartkowska,Kazimierz ur.1842 zm.1898,brak danych o jego rodzeństwie,ostatnio otrzymałem informację o Franciszku Roznerskim ur.27.03.1875 s Andrzeja i Anny Rutynowskiej, być może jest to syn brata Kazimierza. Będę wdzięczny za każdą informację.
Janko,czytam Twoje wpisy ze zdumieniem.Podajesz nam informacje
o mieszkających w Rosenthal Twoich przodkach.Informacje te są stosunkowo świeże,bo z połowy XIX w.Obrałeś ,jak sądzę,niewłaściwą
drogę weryfikacji swoich przypuszczeń co do związków między Roznerskimi,
przez czytelników Twoich wpisów. Weryfikację wszelkich tez musisz dokonać poprzez lekturę odpowiednich dokumentów.
Możesz, oczywiście, prosić o interpretację nieczytelnych dla Ciebie zapisów,ale wówczas powinieneś posłużyć się cytatem z dokumentu.
Możesz prosić o pomoc w każdej sprawie,jednakże wcześniej powinieneś włożyć maximum wysiłku ze swej strony w rozwikłanie zawiłych związków.
Pozdrawiam
Zygmunt
SylwiaWitalinska

Sympatyk

Re: Roznerscy z Prus Zachodnich

Post autor: SylwiaWitalinska »

Janko! W moim drzewie genealogicznym występuje Julianne Peto zd. Roznerska ur.w Lubawie 18.02.1823.
Pozdrawiam i prosz o kontakt SylwiaWitalinska
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”