Kaszubowska Paulina

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

janko

Kaszubowska Paulina

Post autor: janko »

W dniu 28.09.1889 zawarto związek małżeński pomiędzy Kaszubowskim Antonim ur.25.o1.1865 w Lubawie zam Rożental s Jakuba i Elżbiety i Roznerską Pauliną ur.10.11.1866 W Rożental zam. Rożental c.Kazimierza i Rozalii zd.Bartkowska.Bardzo proszę o kontakt potomków tej rodziny.
Awatar użytkownika
cisowianka20

Sympatyk
Nowicjusz

Kaszubowska Paulina

Post autor: cisowianka20 »

dużo jest ludzi o nazwisku Kaszubowski i Kaszuba w Chwaszczynie. warto tam zaglądać!
Kołodziejczyk.Urszula

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Kołodziejczyk.Urszula »

A ja poszukuję informacji o rodzinie Józefa Kaszuby.Żona Władysława ur.w 1873r.Dzieci Prakseda ur.1895
Józef ur.1897
Bronisława 1902
Józef wyemigrował do USA przypuszczalnie w 1901/2 roku..W 1904 roku rodzina do niego dołączyła.Prawdopodobnie mieszkali w Detroit.Nie wiem skąd pochodził.
:D
Awatar użytkownika
Michał_D.Wysocki

Sympatyk
Legenda

Post autor: Michał_D.Wysocki »

Witam serdeczne!

Sam posiadam w rodzinie Kaszubowski, Kasubowski, Kazubowski i Kszubów zparafii Barłono i okolic. Jest to duża rodzina i pierwsze wzmianki mam z roku 1719 i lat wcześniejszych.

Pozdrawiam z Gdańska

Michał D.Wysocki
janko

Post autor: janko »

Witaj, czy podane przeze mnie dane nie pasują do Twoich krewniaków ?Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Michał_D.Wysocki

Sympatyk
Legenda

Post autor: Michał_D.Wysocki »

Niestety nie mam powiązania z Rożentalem - przynajmniej jeszcze. Wciąż badam Kaszubowskich, a nie ma jeszcze zindeksowanych wszystkich ksiąg.
M.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”